Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tvååring attackerades – av aggressiv påfågel

Blev attackerad.
1 av 3

Blev attackerad.

Faksimil SVT / TT

Tvååriga Matilda.
2 av 3

Tvååriga Matilda.

Faksimil SVT

Påfågeln hoppade på flickan förra veckan.
3 av 3

Påfågeln hoppade på flickan förra veckan.

TT/Markus Schreiber

Nyheter | 23/07/2015 13:14

Stackars lilla Matilda!

Förra veckan råkade tvååriga Matilda Backström ut för ett ovanligt överfall – hon blev påhoppad av en påfågel, det berättar SVT Nyheter Skåne. Påfågeln stod och speglade sig sig i en reklamskylt utanför glasskiosken i Tosselilla sommarland.

– Jag går i förväg och ropar till Matilda och så ser jag precis hur påfågeln flyger upp på henne och hugger henne med näbben över läppen, säger Matildas mamma Ellen Backström till SVT Nyheter Skåne.

Faksimil SVT

Och nu, en vecka senare så pratar Matilda fortfarande om det. Men enligt mamma Ellen blev hon bara ledsen till en början men kom snart över det. Från parkens sida tar man nu tag i problemet.

– Vi har haft påfåglar gående fritt här i parken i många år och har aldrig råkat ut för en sådan händelse. Vi har ändå tagit beslut att för säkerhets skull, så kommer vi att flytta på fåglarna till en annan plats där de inte kommer i någon kontakt med besökare, säger driftchefen Tommy Bauer till SVT Nyheter Skåne.

Bild: TT

Matildas storebror Caspian har också varit ledsen för det som hände hans syster – och han har ett meddelande till påfågeln.

– Den måste be om ursäkt, säger han till SVT Nyheter Skåne.