1 av 5
- Foto: privat
2 av 5
- Foto: privat
3 av 5
- Foto: privat
4 av 5
- Foto: privat
5 av 5
- Foto: privat

Nazistklotter i lekparken – då slöt bygden upp mot hatet

Den här lilla orten vägrar acceptera nazism och hat.


Nazistsymboler och hatbudskap. Det mötte familjerna som besökte hembygsparken och djurparken i småländska Traryd på söndagen.

– Man känner en stor besvikelse över att man ska behöva bli utsatt för det är i en hembygdspark, speciellt eftersom kommunen har en lekplats här. Det är väldigt lågt att vandalisera så här, säger föreningens ordförande Nils Svensson till Nyheter24.

Händelsen polisanmäldes, och hembygdsföreningen lade upp bilderna på sin Facebook-sida.

"Under natten så har vi haft besök av personer som ansåg att hembygdsparken och djurparken är ett anslag där man kan måla symboler fritt efter eget behag. Tydligen är de osäkra och fega på sin åsikt då de gör detta nattetid...", skrev föreningen på Facebook-sidan.

Och snabbt visade bygden sitt stora stöd. Boende i området avbröt sina semestrar för att tvätta bort nazistsymbolerna från dansbanan och lekparken.

– I ett sånt här samhälle är hembygdsföreningen viktig. De flesta är medlemmar och det förenar mycket människor. Det märks extra tydligt nu när så många människor spontant uttrycker sin olust för att något sånt här händer, säger Nils Svensson.

Så det kanske går att se något positivt i det här?

– Det är klart att det är jätteksönt att ha så många människor bakom sig och att man inte behöver mer än att skicka ut ett meddelande så kommer det folk och hjälper till.

/
Hot
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.