1 av 5
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
2 av 5
- Foto: SCANPIX SWEDEN / Johan Mikael Nilsson
3 av 5
- Foto: Mel Evans/AP/SCANPIX
4 av 5
- Foto: Ulf Berglund / SCANPIX
5 av 5
- Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson

Äntligen! Nu blir det varmare i landet igen

Passa på och njut.


Under augusti kommer värmen tillbaka, i alla fall under första veckan.

Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm säger att vi väntas få över 25 grader över delar av Skåne och Halland under tisdagen.

– Vi får fint väder nu i veckan. Det kommer varm luft från Medelhavet in från Polen och Tyskland som vi får ta del av, säger Groth, till Expressen.

Även Stockholm och Göteborg får en varm tisdag med 20, respektive 27 grader, uppger Expressen. Ju längre norrut desto kallar tyvärr, även om det finns goda solchanser även där.

Det fina vädret bryts dock av regnrisken på onsdag, men kommer tillbaka på fredag med upp mot 25 grader i Skåne, Blekinge och Halland.

– Passa på att njuta. Det blir inte superhögtryck men det lite finare vädret kommer då igen, säger Johan Groth till tidningen.

Resten av helgen bjuder dock på mer ostadigt väder där det inte går att säga om det blir varmluften eller svalare temperaturer som vinner. Störst solchanser har inte helt oväntat Skåne, Kalmar och Blekinge.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha mer värme?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.