Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen varnar: Så lurar tjuvarna dig när du tror att bilen är låst

Nytt fräckt modus.
1 av 4

Nytt fräckt modus.

TT-montage

Med störningssändare störs nyckeln ut.
2 av 4

Med störningssändare störs nyckeln ut.

TT NYHETSBYRÅN

Sedan blir bilen tömd.
3 av 4

Sedan blir bilen tömd.

TT NYHETSBYRÅN

Något som flera råkat ut för.
4 av 4

Något som flera råkat ut för.

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 07/08/2015 14:19

Tillvägagångssättet blir allt vanligare. Här är vad du ska tänka på.

Under året har flera gått ut och varnat för ett relativt nytt tillvägagångssätt vid bilinbrott. Genom att använda en störningssändare kan tjuvarna störa ut signalerna i din bilnyckel, ja, om du har en såndär fjärrnyckel som man trycker på och som ansågs cool back in the days.

LÄS MER: Här är nya fräcka tricket för att lura gamla – polisen varnar

När du trycker på knappen för att låsa störs signalen vilket gör att bilen lämnas öppen när du går därifrån. När du är borta öppnar tjuvarna bilen och tömmer den på innehåll.

Bildkälla: TT Bild

Senast är det polisen i Södertälje som märkt av det fula tricket allt mer. På sin Facebooksida berättar de om personer som råkat ut för tricket.

"De personer som blivit utsatta för detta har inte märkt något konstigt när de låst men när de kommer tillbaka till bilen så är bilen tömd på värdesaker", skriver polisen Viktor.

LÄS MER: Polisen: Så slipper du luras i taxin

Så, hur ska man gå tillväga för att inte råka illa ut?

"Vi rekommenderar att man är extra försiktig vid låsning med "fjärrnyckel". Känn på någon av dörrarna så att de verkligen är låsta. Var extra uppmärksamma vid de stora handelsplatserna", fortsätter Viktor.