Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SL lagade tåg – med silvertejp

Går det verkligen att laga tåg med silvertejp?
1 av 3

Går det verkligen att laga tåg med silvertejp?

TT BILD

2 av 3

TT NYHETSBYRÅN

3 av 3

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 07/08/2015 16:40

Nosen på ett pendeltåg var ihoptejpat.

Ett pendeltåg lagat med silvertejp stod på Uppsala centrum på fredagsmorgonen.

Resenären Magnus Gullö skulle ta pendeln till jobbet när han fick syn på pendeltåget med ihoptejpad front. Han tog då en bild på tåget och la upp på Facebook-sidan Uppsalapendlarna.

– Det är klart det känns oroande, säger Magnus Gullö till SVT.

Och det var inte första gången Magnus sett ett pendeltåg i dåligt skick.

– Det är ett stort systemfel helt enkelt. Det känns oroande när man ser sådana här tecken så tydligt. Vi är många som åker den här sträckan dagligen i höga hastigheter. Just det här kanske inte är jätteallvarligt men det säger något om helheten. Och det kan ju hända olyckor om en sådan här lösning skulle lossna när tåget kommer i full fart, säger Magnus Gullö till SVT.

Niklas Lindskog, kommunikationschef på Stockholmståg och ansvarig för pendeltågstrafiken i och runt om Stockholms län, säger till SVT att tågen är trafikdugliga och att man inte bör underskatta silvertejp.

– Vi använder bara våra nyaste tåg på sträckan mellan Uppsala och Stockholm så tågen är inte sämre där än på andra sträckor. Man ska inte underskatta silvertejp. Om man till exempel har kört på ett djur eller fått en spricka på något annat sätt i plasten så är det bättre att laga tåget tillfälligt med silvertejp än att ställa in det.

Använder du silvertejp?
SL
SL