Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är SD:s nya plan för anti-tiggarreklamen

JK inleder ingen förundersökning.
1 av 3

JK inleder ingen förundersökning.

Karl Anders Lindahl

2 av 3

karl anders lindahl

Här slits reklamen ner.
3 av 3

Här slits reklamen ner.

Nyheter | 07/08/2015 15:25

Nu vill de sprida kampanjen på bussar.

Efter Sverigedemokraternas kritiserade anti-tiggerikampanj i Stockholms tunnelbana vill nu partiet sprida reklamen på bussar.

Enligt ett brev från SD:s regionråd Patrik Jönsson till Skånetrafiken vill de nu få reklamen på bussar.

"Jag önskar erhålla pris och villkor för en reklamkampanj på Skånetrafikens samtliga stadsbussar inom Malmö, Lund och Helsingborg för en period av 5 dagar måndag till fredag under september alternativt oktober månad", skriver regionrådet, uppger Helsingborgs Dagblad.

I brevet står det också att det rör sig om samma slags kampanj som tidigare setts vid Östermalmstorgets tunnelbanestation i Stockholm, rapporterar Helsingborgs dagblad.

BILDKÄLLA

Men Skånetrafiken har tidigare sagt i en artikel i Sydsvenskan att de inte vill ge reklamplats åt partiet.

– Annonser ska inte vara svårförenliga med de värderingar vi har. Det får till exempel inte vara rasistiskt eller diskriminerande. Man har inte rätt att köpa annonsplats för att sätta upp vad man vill, sade då Skånetrafikens pressinformatör Helene Holmqvist i artikeln.

– Detta budskap är inte okej. Det skulle skada vårt varumärke, skriver Holmqvist.