Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uppgifter: Gravid svensk flicka tillfångatagen av IS

OBS. Genrebild.

OBS. Genrebild.

TT

Nyheter | 10/08/2015 11:01

Försvann tidigare från sitt fosterhem i Västsverige.

En 15-årig svensk flicka som den 31 maj försvann från ett fosterhem i Göteborg har tillfångatagits av terrorgruppen IS, skriver Expressen som hänvisar till Borås Tidning.

Flickan ska tidigare ha rest till Syrien med sin fyra år äldre pojkvän. Då hon bodde på fosterhem tog det en stund innan de biologiska föräldrarna märkte att hon var borta.

– Bara ett mirakel kan rädda henne, säger pappan till tidningen, enligt Expressen.

Flickan ska ha värvats av en grupp som ingår i terrornätverket al-Qaida. När hon och pojkvännen skulle byta lägenhet ska trupper från IS varit där och tillfångatagit dem.

Tidigare har paret gift sig i smyg, då de i Stockholm genomförde en ceremoni som nu IS ska ta ställning till.

Den senaste kontakten med föräldrarna var enligt pappan i onsdags.

– Det är verkligen kritiskt läge. Hon sa att IS skulle slå fast om deras äktenskap var giltigt eller inte och han var tvungen att svära sin trohet till IS. Om de godkände äktenskapet skulle de förflyttas till Al-Raqqah, vilket är ett ännu värre ställe än Aleppo. Om inte skulle hon antagligen hamna med en grupp kvinnor i Manbij, säger pappan till Borås Tidning.

Svenska utrikesdepartementet känner till att flickan är i Syrien. De kan däremot inte bekräfta IS inblandning.

– Vad vi kan säga är att vi har kännedom om att en minderårig flicka befinner sig i Syrien. Vi är också kontakt med anhöriga, säger Gabriel Wernstedt.