Onsdag 27 Okt
Stockholm

Polisen: Vi har en bild av förloppet

1 av 3
Polisen höll presskonferens under tisdagen.
2 av 3
Polisen höll presskonferens under tisdagen. Foto: Peter Kruger / TT
3 av 3

Utredningen av Ikeamorden fortsätter.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen börjar få en bild av händelseförloppet vid knivattacken på Ikea i Västerås.

– Det är klart att det finns en bild, men det är alldeles för tidigt för att gå ut med någon bild av hur det här har gått till, säger polisens kommenderingschef Per Ågren, enligt SVT.

Polisen har tagit knivar i beslag men vill inte kommentera om dessa är från Ikeas sortiment eller inte. Efter händelsen där en mamma och hennes son mördades, har Ikea i Västerås valt att tillfälligt stoppa försäljningen av knivar.

Ågren säger att förhör kommer hållas under onsdagen, men vill inte gå inte på misstankegraden mot 23-åringen som nekat till brott.

– Det som händer nu är att utredningsarbetet fortsätter. Det handlar ju om att, förstås, i förlängningen gå in med häktningsbegäran, men det är det för tidigt att säga någonting om.

Enligt 23-åringens advokat Maria Wilhelmsson är den misstänkte förtvivlad.

– Han sitter där inlåst och har fullt upp med sig själv, han vet ingenting om vad som händer runt omkring, bara att en utredning pågår och att han är misstänkt för ett allvarligt brott, säger Wilhelmsson till SVT.

Advokaten pekar också på att han bara är skäligen misstänkt än så länge.

– Det är låga beviskrav för den misstankesgraden. I princip kan det handla om att vara på fel plats vid fel tillfälle, säger hon, till SVT.

bildkälla

Den misstänkte mannen som ligger på sjukhus kommer förhöras när det är möjligt. De båda misstänka männen är från Eritrea och känner varandra sedan tidigare. Ågren vill inte heller kommentera hur mannen skadats.

– Vi har fragment av händelseförloppet, självklart, men att påstå att så här har det gått till, det här har hänt, rent objektivt sett, är odiskutabelt. Det är klart att det finns en bild, men kanske inte en tillräcklig helhetsbild, säger Per Ågren enligt SVT.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela