1 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen höll presskonferens under tisdagen.
2 av 3
Polisen höll presskonferens under tisdagen. - Foto: Peter Kruger / TT
3 av 3
- Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisen: Vi har en bild av förloppet

Utredningen av Ikeamorden fortsätter.


Polisen börjar få en bild av händelseförloppet vid knivattacken på Ikea i Västerås.

– Det är klart att det finns en bild, men det är alldeles för tidigt för att gå ut med någon bild av hur det här har gått till, säger polisens kommenderingschef Per Ågren, enligt SVT.

Polisen har tagit knivar i beslag men vill inte kommentera om dessa är från Ikeas sortiment eller inte. Efter händelsen där en mamma och hennes son mördades, har Ikea i Västerås valt att tillfälligt stoppa försäljningen av knivar.

Ågren säger att förhör kommer hållas under onsdagen, men vill inte gå inte på misstankegraden mot 23-åringen som nekat till brott.

– Det som händer nu är att utredningsarbetet fortsätter. Det handlar ju om att, förstås, i förlängningen gå in med häktningsbegäran, men det är det för tidigt att säga någonting om.

Enligt 23-åringens advokat Maria Wilhelmsson är den misstänkte förtvivlad.

– Han sitter där inlåst och har fullt upp med sig själv, han vet ingenting om vad som händer runt omkring, bara att en utredning pågår och att han är misstänkt för ett allvarligt brott, säger Wilhelmsson till SVT.

Advokaten pekar också på att han bara är skäligen misstänkt än så länge.

– Det är låga beviskrav för den misstankesgraden. I princip kan det handla om att vara på fel plats vid fel tillfälle, säger hon, till SVT.

bildkälla

Den misstänkte mannen som ligger på sjukhus kommer förhöras när det är möjligt. De båda misstänka männen är från Eritrea och känner varandra sedan tidigare. Ågren vill inte heller kommentera hur mannen skadats.

– Vi har fragment av händelseförloppet, självklart, men att påstå att så här har det gått till, det här har hänt, rent objektivt sett, är odiskutabelt. Det är klart att det finns en bild, men kanske inte en tillräcklig helhetsbild, säger Per Ågren enligt SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.