Torsdag 9 Dec
Stockholm

Brandhot mot 36-åringens asylboende

Polisen hittade brandfarlig vätska utanför boendet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Natten till lördag fann polis två säckar med brandfarlig vätska vid asyblboendet i Arboga där 36-åringen som erkänt morden på Ikea i Västerås tidigare bodde.

– Föremålen är tagna i beslag och en brottsutredning är nu inledd. Vi har inlett en förundersökning om förberedelse till mordbrand, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisen i Västmanlands ledningscentral till Aftonbladet.

En stor insats gjordes och boendet fick utrymmas av säkerhetsskäl medan bombtekniker sökte igenom området. De 83 boende fick tillbringa natten i en kyrka.
– Det är självklart en jobbig situation för dem, säger Helena Cho Györki, presskommunikatör på Migrationsverket uppger Omni.

Polisen hittade två svarta soppsäckar med silvertejp som ska ha innehållit brandfarlig vätska. Enligt Aftonbladet ändrade polisen brottsrubricering från förberedelse till mordbrand, till förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt Sveriges Radio, SR, var det oroligheter när ett tiotal personer demonstrerade utanför boendet.

– De hade med sig plakat, skrek i en megafon och kastade ägg. De var arga och skrek att vi inte är välkomna till Sverige längre, säger Mike, en av de boende till SR.

Bärgslagsbladet rapporterade att demonstranterna hade banderoller kopplade till en högerextrem ungdomsorganisation. Det är ännu oklart om det finns några kopplingar mellan soppsäckarna och demonstrationen.

Det är oklart när de boende kan återvända.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela