Explosion under buss. OBS. Genrebild.
Explosion under buss. OBS. Genrebild. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Attentat mot polisen – explosion under buss med personal i

Två händelser, en brand och en explosion, inträffade i närheten av poliskontoret i Tumba.


Runt midnatt larmades räddningstjänst och polis om en brand i Tumba i Södra Stockholm.

– Man trodde först att det var vid en pizzeria, men det visade sig vara poliskontoret, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisens kommunikationscentral, till Aftonbladet.

Branden härjade utanför kontoret men spred sig lyckligtvis aldrig in. En timme därefter kom ett nytt larm, denna gång om en explosion.

– Det var under en polisbuss med personal i, säger Sven-Erik Olsson till Aftonbladet och förklarar att bussen stod i närheten av kontoret.

Ingen person skadades under dådet, och det är fortfarande oklart vad som hänt. En förundersökning gällande grov mordbrand respektive mordförsök har inletts och under morgonen kommer tekniker från polisen att analysera den skadade bussen.

Ingen person är gripen, och polisen söker nu vittnen till händelsen.

Vet du något? Ring 114 14.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.

Expert: Münchhausen by proxy är barnmisshandel

1 timme sedan
Föräldrar som svälter, medicinerar eller gör sina barn sjuka på annat sätt – medvetet. Flera fall av så kallad Münchhausen by proxy har uppmärksammats på senare tid. Det kan vara svårt att upptäcka, säger experten Björn Lundin.

Norrköping: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Påkörd person i Norrköping", skriver polisen på sin hemsida.