Nu varnar polisen för en eller flera pedofiler i Göteborgsområdet.
1 av 4
Nu varnar polisen för en eller flera pedofiler i Göteborgsområdet. - Foto: tt bild
Ett bra knep är att ha ett lösenord, menar polisen.
2 av 4
Ett bra knep är att ha ett lösenord, menar polisen. - Foto: TT bild
En man ska ha blottat sig för en liten pojke.
3 av 4
En man ska ha blottat sig för en liten pojke. - Foto: tt bild
Skolor, förskolor och föräldrar har varnats.
4 av 4
Skolor, förskolor och föräldrar har varnats. - Foto: tt bild

Polisen livsviktiga tips – så skyddar du ditt barn mot pedofiler

Efter två pedofilattacker på kort tid går polisen ut med viktig information som kan rädda liv.


Just nu härjar en eller flera pedofiler i Göteborgs-området. Polisen har gått ut med information till skolor och föräldrar efter att två incidenter inträffat under kort tid. I Angered blev i förra veckan en pojke neddragen i en källarlokal där en man drog ner byxorna på honom. Förmodligen var det samma man som blottat sig för en pojke i samma område några dagar senare.

Och nu går polisen ut med ett värdefullt tips på hur man kan skydda sina barn när någon försöker lura iväg dem.

– Jag läste om ett liknande fall för ungefär ett halvår sedan där föräldrarna hade lärt sitt barn ett lösenord. Det för om någon vuxen till exempel skulle komma fram och säga att de skulle följa med dem för att barnets föräldrar hade skadat sig. När det här barnet inte hörde lösenordet la det benen på ryggen och sprang därifrån. Det visade sig sedan att det den vuxna personen hade sagt till barnet inte var sant efter att polisen kontrollerat uppgifterna med föräldrarna, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Västra Götaland, till GT.

Fuxborg på polisen i Västra Götaland menar att det här knepet även funkar på väldigt små barn, eftersom lösenordet kan vara någon väldigt enkelt, som till exempel en favoritfärg, favoritleksak eller namnet på en nära vän till familjen.

– För mig låter det som ett smart och mycket bra sätt att skydda sina barn. Det är något som borde gå att lära även unga barn, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till GT.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

1 timme sedan

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

2 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

2 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

3 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

3 timmar sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.