Fredag 23 Jul
Stockholm

Fridays: Vi nekade inte alls Kent Ekeroth

Kent Ekeroth
1 av 3
Kent Ekeroth. Foto:
2 av 3
3 av 3

Restaurangen säger att uppgifterna om att sällskapet nekades på grund av partitillhörighet inte stämmer.

Kommentera (106)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I ett Facebookinlägg berättar Rickard Abrahamsson, politisk sekreterare för Sverigedemokraterna, om hur han, Kent Ekeroth och deras sällskap, blev vägrade servering på restaurangen TGI Fridays i Stockholm.

"Vi blev vägrade servering på Fridays pga vi var SD", skriver Abrahamsson i inlägget.


Faksimil Facebook

Inlägget fick stor spridning på Facebook, Twitter och på olika hatsajter.

– Det kom aldrig någon för att ta vår beställning, så en kvinna i vårt sällskap gick och pratade med personalen och kom tillbaka förvånad och berättade att de inte vill ta vår beställning på grund av att vi är från SD, berättar Kent Ekeroth för Nyheter24 och fortsätter:

– Hon blev väldigt förvånad då hon själv är färgad och adopterad från ett utomeuropeiskt land, hon är inte ens Sverigedemokrat.

"Stämmer inte"

Men när Nyheter24 kontaktar restaurangen, som ber att få svara via mejl, skriver de att det hela är felaktigt, och att sällskapet visst blivit serverat.

"Det stämmer inte. Kent Ekeroth och hans följe blev serverade i baren men på lördagar har vi som mest att göra och därför tog det lite längre tid att kunna uppfylla deras önskemål om få två bord bredvid varandra då Säpo vakterna han hade med sig var tvungna att sitta nära honom", skriver de i mejlet.


TGI Fridays

De vill också framföra en ursäkt.

"Vi beklagar dock att det tog lite för lång tid innan Ekeroth och hans följe fick information om hur lång tid det skulle ta att ordna bord åt dem. Vi gör alltid vårt yttersta för att uppfylla våra gästers förväntningar. Alla är välkomna hos oss på Fridays!"

Ekeroth säger att han själv inte hört personalen uttrycka sig om varför de inte blev serverade, men att han hört det från personerna han var där med.

– När min kollega sen gick för att prata med personalen sa de uttryckligen att de inte ville servera oss. Vi hade två poliser med oss som också hörde allting. Vi försökte spela in allt men det blev något tekniskt problem med mobilen, säger Ekeroth till Nyheter24.

Efter att Nyheter24 först försökt kontakta Kent Ekeroth och Rickard Abrahamsson har Facebookinlägget tagits bort. Enligt Ekeroth själv togs det bort för att kvinnan utsattes för näthat.

Kommentera (106)
Kopiera länk
Dela