Fredag 18 Jun
Stockholm

Barnen trodde de blev bjudna på tuggummi – var rakblad

Pojkarna trodde att de fick i sig tuggummi av ungdomarna, men det visade sig vara annat.
1 av 2
Pojkarna trodde att de fick i sig tuggummi av ungdomarna, men det visade sig vara annat. Foto: TT Bild/SVENSKA DAGBLADET
Men det visade sig vara rakblad.
2 av 2
Men det visade sig vara rakblad. Foto: SVENSKA DAGBLADET/TT Bild

Ungdomarna sa att de var tuggummi som de bjöd på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SKÖNSBERG. Det var i måndags som pojkarna hade fått tuggummipaktet av en tjej och en kille i 12-15-årsåldern. Men det var annat än tuggummi som de hade fått, skriver Sundsvalls Tidning.

– Barnen hade kommit fram och fått hjälp av bomiljöväktaren som plåstrade om en av killarna. Han hade skurit sig i fingret på rakbladet, säger Birgitta Ulming, kommunikationschef för Mitthem som har hand om området, till ST.

Tjejen och killen tros ha delat ut tuggummipaketen till flera i bostadsområdet.

Enligt Birgitta Ulming så var det inte tuggummin med inbakade rakblad som delades ut, utan det ska ha varit rakblad i rakbladspapper. Och för ett barn så är det inte lika lätt att se vad det är, menar hon. Dock tror hon att det handlar om ett pojkstreck som blivit tokigt.

– Det är allvarligt att det händer, men vi tror inte att det här har begåtts med berått mod.

Väktaren fick ta hand om tomma rakbladsförpackningar under måndagskvällen och under tisdagen hittades fler förpackningar.

– Vad det betyder kan man bara spekulera i, men det skulle ju kunna vara ungdomar som har delat ut till flera barn, säger Birgitta Ulming till ST.

De har gått ut med information till övriga boenden i området för att berätta vad som hänt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela