Tolvårig flicka blev retad i skolan – för att hon inte rakade sig

- 02/09/2015, 22:24
12-åringen blev retad för hår under armarna.
1 av 2

12-åringen blev retad för hår under armarna.

tt bild

Inlägget på Facebook har skapat debatt.
2 av 2

Inlägget på Facebook har skapat debatt.

facebook

Vågade inte räcka upp handen i klassrummet.

I ett uppmärksammat Facebook inlägg skriver Ida Nygren Hansson från Göteborg om ett samtal med en väninna. Väninnan berättade att hennes 12-åriga dotter blivit retad i skolan – för att hon inte var rakad under armarna. Och efter att Facebook-gruppen Supersnippan delat inlägget så har det upprört många och skapat debatt om normer och värderingar bland barn.


Enligt Ida Nygren Hansson gick det hela gick så långt att flickans skolgång blev lidande.

– Hon skämdes och sa att hon inte ens vågade räcka upp handen i skolan längre, säger Ida Nygren Hansson till GT.

Ida hade pratat med mamman efter att flickan kommit hem en kväll och frågat om hon kunde få hjälp att raka sig under armarna.

– Så sjukt. Jag tror inte att den här tolvåringen ens själv hade tänkt på det förrän någon sa att det var äckligt, säger Ida Nygren Hansson till GT.

Och i Facebook-gruppen har inlägget skapat starka reaktioner.

"Detta hände mig med i samma ålder. Samt att jag började bära BH fast jag knappt hade bröst för att annars blev man retad.. Synd att se att inget hänt sen dess..", skriver en som kommenterat inlägget.

"Jag fick hår under armarna rätt tidigt och minns att mamma rakade mig under armarna inför skolavslutningen i trean, då var jag tio år gammal. Och att jag fick hjälp för att jag var så pass liten. Minns inte om jag själv ville raka bort det, men minns det som att håret inte hade varit en issue innan. Troligtvis var det väl för att hon inte ville att jag skulle bli retad, för att skydda mig. Men när jag tänker på det nu känns det lite skevt", skriver en annan.