Här är hjälpkampanjen som samlat in över en miljon kronor

En av initiativtagarna berättar om kampanjen "Vi gör vad vi kan".


Ingen kan ha undgått flyktingkrisen som råder just nu. Cirka 60 miljoner människor är på flykt från krig, konflikter och förföljelse och det är det högsta antalet någonsin enligt UNHCR.

Många har reagerat starkt och Johanna Swanberg är en av initiativtagarna till "Vi gör vad vi kan", hjälpkampanjen som syftar till att samla in nödvändigheter och ekonomiska bidrag till de behövande flyktingarna. På bara ett dygn har har kampanjen lyckats samla in över en miljon kronor.

– En av oss hade varit på Lesbos (en ö i Grekland dit många flytt reds anm.) och sett situationen med egna ögon. Och för oss andra var det bara känslan man får av att följa nyheterna och frustrationen över att det inte kändes som om det gjordes tillräckligt ledde till att vi till slut gjorde något, säger Johanna Swanberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi är helt stumma. Vi satte upp ett drömmål om 500 000 kr, men det har vi redan nu, bara ett dygn senare, passerat flera gånger om. Vi passerade en miljon redan igår kväll.


Personer från hjälpkampanjen kommer själva att åka ner till Grekland och se till så att hjälpen kommer fram.

– Det finns så många som känner som vi gjorde. Vi får hundratals mail, kommentarer och meddelanden från folk som känner samma frustration och hopplöshet över situationen som vill göra allt, vad som helst för att hjälpa sina medmänniskor. Det är helt fantastiskt fint, säger Johanna till Nyheter24.

Kända personer som Henrik Schyffert, Fredrik Wikingsson och Johan Rheborg har även bidragit till hjälpkampanjen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.