- Foto: Regeringskansliet

Här är 11-åriga Agnes svar till Stefan Löfven

Se Agnes svar till statsministerns video.


I en video på sin facebooksida berättar statsminister Stefan Löfven att han fått ett brev från en Agnes Olsson. I brevet frågar Agnes hur hon kan hjälpa flyktingar mer än hon redan gör och hur Stefan Löfven själv arbetar för att hjälpa.

Eftersom hon inte skrivit någon adress svarar statsministern i videon. Agnes berättar att hon och hennes pappa ska hjälpa flyktingar med cyklar och Löfven uppmuntrar henne och säger i videon att det viktigaste är att vara en bra kompis till personerna som kommer.


Bildkälla: Regeringskansliet

– Om alla gjorde som du Agnes, skulle så mycket vara vunnet. För de som tvingas lämna allt de älskar är det viktigaste att känna sig välkommen där de hamnar, säger han i videon som på bara några timmar delades av tusentals.

Det tog inte lång tid innan det kom fram vilken Agnes Olsson som skrivit brevet. Aftonbladet hittade henne och du kan se Agnes video här.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Sverige göra mer för flyktingar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.