Använd inte i onödan.
1 av 3
Använd inte i onödan. - Foto: TT Bild
Den kan leda dig till märkliga vägar.
2 av 3
Den kan leda dig till märkliga vägar. - Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Polisen varnar.
3 av 3
Polisen varnar. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Polisen: Därför ska du inte lita på din GPS

Är du en av dem som brukar förlita dig på din GPS när du är ute på vägarna? Då kanske du ska sluta upp med det – i alla fall enligt polisen.


Det är skönt att titta på GPS:en när man ger sig ut okända vägar – ibland kan manicken vara en vän som hjälper dig när du famlar i mörkret.

Men precis som vissa vänner kan GPS:en vara oberäknelig och lura dig när du minst anar det. Därför varnar polisen dig för att lita helt på din GPS.

Som ett varnande exempel skriver Polisen Haninge, Nynäshamn i ett Facebookinlägg om en förrvirrad norrlänning som hamnat på en av distriktens sämsta vägar, på grund av sin GPS. Norrlänningen, som påstod att han aldrig tidigare kört en så dålig väg, undrade om alla Stockholms vägar är så.

Bildkälla

Vi ska alltså tänka på att många GPS:er inte är uppdaterade och kan därför visa fel vägar och framförallt fel hastigheter, menar polisen.

"Gör inte som en förare gjorde som jag träffade efter att han kört av vägen och ut på en åker. När jag frågade hur det gått till svarade föraren att han svängde eftersom gps:en sa åt honom att svänga", skriver polisen i inlägget.

Lita på dina ögon och ditt sunda förnuft, avslutar polisen inlägget som du kan läsa här nedan.


/
GPS
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Använder du GPS:s när du kör?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

En kraftig brand har utbrutit på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Spiran på byggnaden har kollapsat, och kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

En besökande fransman försökte stoppa knivmannen som dödade flera personer i ett köpcentrum i Sydney i helgen. Nu kan han belönas med medborgarskap, föreslår Australiens premiärminister Anthony Albanese.

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.