Onsdag 23 Jun
Stockholm

Hon sa ifrån när en tjej blev trakasserad – fick en rak höger

Kaisa var den enda som agerade.
1 av 4
Kaisa var den enda som agerade. Foto: TT / Privat
Hon fick ta emot ett slag för att hon visade civilkurage.
2 av 4
Hon fick ta emot ett slag för att hon visade civilkurage. Foto: Privat
Hon är chockad över att ingen annan reagerade.
3 av 4
Hon är chockad över att ingen annan reagerade. Foto: TT
Trots att det var fullt med folk på spårvagnen.
4 av 4
Trots att det var fullt med folk på spårvagnen. Foto: TT

När en ung tjej blev utsatt var Kaisa den enda som gick emellan. "Ingen gör någonting, folk tittar ut genom fönstret eller i mobilen."

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Nyheter24 når Kaisa Tarkkis berättar hon att hon precis har tagit smärtstillande och att hon troligtvis har fått en mindre hjärnskakning. Allt för att hon gick emellan när tre killar trakasserade en ensam tjej tidigare i veckan.

– Jag satt längst bak i spåvagnen och hörde väsen i mitten av spårvagnen, jag gick dit och fick se tre killar som antastade den här tjejen, säger Tarkkis till Nyheter24, och fortsätter:

– De tog på henne, sexuellt, vilket jag inte ansåg vara rätt.

Hon berättar att det var fullt med folk på spårvagen men att hon var den enda som agerade, och när hon gjorde det blev killarna aggressiva.

– Jag gick fram och sa "nu får ni sluta" och en av grabbarna gav mig en rak höger. Jag blir full av adrenalin och tar tjejen och går fram till chauffören och säger att de får ringa vakterna, säger hon.


Bildkälla: TT

Polisen kom till platsen och kunde identifiera killen som slog Kaisa Tarkkis, som börjat blöda från ögonbrynet. Killarna är under 15 år och hon tror inte att det kommer leda till så mycket men det Tarkkis är mest upprörd över är att ingen annan reagerade.

– Det jag var mest chockad över var att en ung tjej blir omringad av tre killar och ingen gör någonting, folk tittar ut genom fönstret eller i mobilen, säger hon.

Trots att hon själv utsattes för misshandel när hon sa ifrån kommer hon fortsätta agera.

– Absolut, jag är fortfarande arg och förbannad över det som hände och att folk inte agerar och reagerar. Var är samhället på väg? Jag ser mer och mer folk som råkar illa ut, säger hon.

Kaisa Tarkkis skrev ett facebookinlägg om händelsen som du kan läsa här:


Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela