Sofia kom hem från en resa på Rhodos och trodde att hon hade drabbats av urinvägsinfektion.
1 av 4
Sofia kom hem från en resa på Rhodos och trodde att hon hade drabbats av urinvägsinfektion. - Foto: Sofia Werlin
Men det visade sig att hon var med barn – något som chockade alla, både henne själv och hennes omgivning.
2 av 4
Men det visade sig att hon var med barn – något som chockade alla, både henne själv och hennes omgivning. - Foto: Sofia Werlin
Sofia hade inte haft några graviditetssymptom alls. Därför är hon glad över att allt har gått så bra med Tuva-Li, i och med att hon inte varit på några kontroller.
3 av 4
Sofia hade inte haft några graviditetssymptom alls. Därför är hon glad över att allt har gått så bra med Tuva-Li, i och med att hon inte varit på några kontroller. - Foto: Sofia Werlin
Ett litet oväntat mirakel <3
4 av 4
Ett litet oväntat mirakel <3 - Foto: Sofia Werlin

Sofia trodde att hon hade urinvägsinfektion – födde en dotter

Sofias liv förändrades drastiskt under en dag. På morgonen trodde hon att hon hade urinvägsinfektion – på kvällen födde hon en dotter.


Sofias blogg

Här kan du läsa Sofias blogg: Sofia Werlin – från 116 kg till 65 kg

Livet inte blir alltid som man planerar. Det vet i alla fall 26-åriga Sofia Werlin.

För cirka två veckor sedan fick Sofia feber efter att hon kommit hem från Rhodos. När hon trodde allt var över och återvände till jobbet på onsdagsmorgonen drabbades hon av urinvägsinfektion – trodde hon.

Sofia skickades hem från jobbet med smärtor i blåsan. Efter att hon och hennes mamma fått gå fram och tillbaka mellan akuten och hemmet fick hon till slut lämna urinprov hos en läkare. Och då sa läkaren något chockerande.

– När läkaren på Nya Jouren här i Helsingborg kände på min mage, nämnde hon att hon inte alls misstänkte en urinvägsinfektion utan att hon kände en rumpa, berättar Sofia för Nyheter24.

Det visade sig att Sofia var gravid. Hon minns att hon sa till läkaren och sin mamma som var i rummet att hon inte hade haft några graviditetssymptom alls.

– Jag slutade med mina p-piller i december och alla tester jag gjort har varit negativa, så jag tänkte inte mer på det.

Sofia hade inte varit på några kontroller. Dessutom hade hon både tränat och ätit LCHF-kost som vanligt – till och med druckit vin på vissa bloggtillställningar.

– Men framförallt så satte jag mig på ett plan och åkte till Rhodos. Nu i efterhand har många tankar snurrat, tänk om vattnet gått på planet eller nere på Rhodos.

Så för Sofia blev det en en mix av känslor.

– Jag kände chock, panik och rädsla för att bebisen inte skulle må bra.

Därefter blev hon uppskickad till förlossningen, det visade sig att hon var öppen med 10 centimeter.

– Läkarna på förlossningen blev nog lika ställda som mig, men vilket team jag hade. Från första stund berättade de om vad som skulle hända.

På onsdagskvällen födde hon sin lilla dotter Tuva-Li.

– Trots chocken och paniken, så skulle jag aldrig velat ha det ogjort, även om man hade velat veta det och kunnat planera och "boa" under tiden.

Bildkälla: Sofia Werlin

Sofia känner sig väldigt rörd över stödet från sin omgivning, som är lika chockade som henne. Många har hört av sig och erbjudit saker som till exempel barnvagn, babyskydd, säng, och skötbord.

– Det många har 8-9 månader på sig att ordna, lyckades min omgivning hjälpa mig med på en dag. Jag är evigt tacksam.

Trots att Sofias liv har förändrats rätt drastiskt under en dag så känner hon sig som samma Sofia.

– Men ännu mer tacksam över livet. Tacksam över att Tuva-Li faktiskt mår bra.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!