Söndag 9 Maj
Stockholm

Här ballar kameran ur – mitt i SVT:s livesändning

1 av 5
Det började bra.
2 av 5
Det började bra. Foto: SVT
Men slutade ovant för Nils Holmqvist.
3 av 5
Men slutade ovant för Nils Holmqvist. Foto: SVT
Ni vet Nils med den blixtsnabba tröjan.
4 av 5
Ni vet Nils med den blixtsnabba tröjan. Foto: Imgur
Som vi normalt ser lite så här.
5 av 5
Som vi normalt ser lite så här. Foto: Nils Holmqvist/Svt

Vi vet ganska lite om robotkameror, men om de fortsätter att försätta SVT:s NIls Holmqvist i så här roliga situationer, ja, då är vi helt för.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det här ser man inte riktigt varje dag. För när SVT:s väderprofil, meteorologen Nils Holmqvist, under måndagskvällen skulle berätta lite om hur vädret ska bli framöver, så ville inte kameran vara med längre.

Faktum är att den bestämde sig för att fly, och Nils försvann därmed ut ur bild. Robotkameran bestämde sig helt enkelt för att ta ett varv runt studion.

SVT

– Det är det nog ingen som vet vad som hände. Kameramannen såg frågande ut när robotkameran rymde, säger Nils till SVT och fortsätter:

– Jag såg på en skärm vid sidan av kartan att jag inte längre var i bild. Då tänkte jag ”nu blir det radio” . Sen insåg jag att kameran inte skulle komma tillbaka.

Och det var lite då han fick fart och till slut sprang ikapp kameran – och serverade resten av sändningen framför Aktuellts ankare.

SVT

Om han hade svårt att komma ihåg vad han skulle säga? Nä, inte speciellt – och det verkar vara det sunkiga vädrets fel.

– Kartorna är ju ett stort stöd normalt sett men jag hade gjort prognoserna i Rapport så jag kom ihåg det. Och det är ju rätt trist väder så det gick bra, säger Nils till SVT.

Se hela klippet här:

Kommentera
Kopiera länk
Dela