Ingen ebola.
Ingen ebola. - Foto: TT bild

Ebolalarmet i Stockholm avblåst

Det misstänka ebolalarmet i Stockholm är avblåst. Personen som fördes till Karolinska sjukhuset på torsdagskvällen är inte smittad.


Det var på torsdagskvällen som ett larm om en misstänkt ebolasmittad inkom till SOS. Polisen åkte till platsen och personen fördes till Karolinska sjukhuset.

Larmet togs på allvar och platsen spärrades av. Även personens bil togs i förvar. Men på fredagsmorgonen kom de glädjande nyheterna att patienten inte var ebolasmittad.

– Vi kan bekräfta att vi haft en sjukvårdsinsats under natten som handlat om en låg misstanke på ebola. Personen är provtagen, och provet var negativt. Så misstanken är avskriven, säger Anna Nergårdh, chefsläkare på Stockholms landsting, till Nyheter24.

Vad var det som väckte misstanken?

– Att det funnits vissa typer av infektionssymptom, och att personen har vistats i områden där det finns risk att smittas av ebola. Då ska man arbeta efter de rutiner och riktlinjer som finns, även om misstanken är låg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glatt på Asienbörserna

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.