Kung Carl XVI Gustaf.
Kung Carl XVI Gustaf. - Foto: Janerik Henriksson/TT / Anders Wiklund/TT

Så säger kungen om attentaten i Paris

Carl XVI Gustaf uttalar sig efter fredagens vidriga terrorattack i den franska huvudstaden Paris.


Det är på Hovets Facebooksida som Sveriges kung, Carl XVI Gustaf, uttalar sig om fredagens terrorattentat i franska Paris. Han säger sig vara chockad och fortsätter med att han "känner stor sorg" och att hans tankar går till "alla drabbade, offren och deras anhöriga".

Han säger också att "vi är många som känner oro och bestörtning" och avslutar med att slå fast att "det är viktigt att vi står enade tillsammans mot denna ofattbara terrorism"


Läs mer om attackerna:

/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Minskad novembertrafik för Norwegian

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Oväntat kraftigt bakslag för tysk industri

Den tyska industrins orderingång föll med 3,7 procent i oktober jämfört med månaden före. I årstakt blev nedgången ännu brantare, minus 7,3 procent.

Börsen ser ut att fortsätta uppåt

Det pekar fortsatt uppåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets. Ledande Europabörser ser ut att gå i samma riktning.