Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1617
reaktioner idag

För barnens skull – här har mobiler förbjudits

Varje år får runt 1 500 barn uppsöka akuten på grund av olyckor på badhus. Så här ska det bli färre som tvingas göra det.

Umeå kommun har infört skärmförbud i badhuset.

Många barn skadar sig i vatten lek och det är föräldrarnas ansvar att hålla kolla på sina barn.

Det är förstås svårt att se vad ungarna gör om du stirrar i din mobil.

Därför: Mobilförbud!

Umeå kommun har fått nog av föräldrar som stirrar på skärmar i stället för att badvakta sina barn. Därför har det beslutat om en enkelt lösning: mobilen , och andra skärmar, förbjuds på badhuset.

Västerbotten-Kuriren skriver att det är ett stort problem att många föräldrar brister i uppsikt över sina badande barn. Och enligt Svenska Livräddningssällskapet är det så många som 1 500 barn som varje år får uppsöka akuten efter att de råkat ut för olyckor i badhus och vattenland.


Bildkälla: TT

— Det är främst för säkerheten, vi vill inte att någon ska drunkna, säger Patrik Samuelsson, avdelningschef i Umeå, skriver Västerbotten-Kuriren.

Han berättar att det har varit problem med skärmarna under en längre tid.

Nyligen blev en mamma åtalad för att hennes dotter drunknat under ett besök på ett badhus. Det bidrog till att personalen fick upp ögonen för problemet ännu mer.

Till slut blev det ett förbud. Den enklaste lösningen kanske också är den bästa.


Bildkälla: TT

Borde alla badhus ha mobilförbud?

Mer:

Här är skolan där barnen får mobilförbud