- Foto: faksimil facebook/tt bild

Mystiska tecknet vid Lavins grav – "Känns som om Lavin är i närheten"

Han räddade sannolikt livet på flera barn under den fruktansvärda attacken i Trollhättan. Och nu har familjen funnit viss tröst – genom en märklig sak som händer vid Lavins gravsten.


Snart tre veckor har gått sedan den fruktansvärda attacken på skolan Kronan i Trollhättan där 20-årige elevassistenten Lavin Eskandar mördades när han försökte skydda barnen omkring honom.

Och när Lavin begravdes den 28 oktober släppte familjen ut fyra vita duvor. Tre av dem flög iväg, men en har stannat kvar och tycks vakta Lavins grav.

– Det är helt otroligt egentligen. Vi har matat den, men det började vi inte med förrän nyligen. När vi kom dit häromdagen kom den flygande exakt samtidigt, säger Lavins bror Leith till Aftonbladet.

Och för den sörjande familjen har duvan blivit en tröst, ett tecken på att Lavin har det bra där han är.

– Det känns bra, som om Lavin är i närheten, med oss. Mamma pratar med duvan som om den är Lavin, säger Leith Eskandar till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.