Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 punkter i SD:s flygblad som visar att de ljuger

SD delar ut flygblad på Lesbos.
1 av 4

SD delar ut flygblad på Lesbos.

TT

I flygbladen finns rena lögner om Sverige.
2 av 4

I flygbladen finns rena lögner om Sverige.

TT

Och faktafel.
3 av 4

Och faktafel.

TT

Sverigedemokraterna.
4 av 4

Sverigedemokraterna.

TT

Nyheter | 09/11/2015 18:12

Sverigedemokraterna har delat ut flygblad till flyktingar på Lesbos. Här är fem meningar från flygbladen som visar att SD ljuger.

1. ”Sveriges rikedom är borta. Vi måste låna pengar för att ge våra medborgare utbildning och grundläggande vård.”

Lögn. Det finns 20 EU-länder som har större underskott i statsfinanserna än Sverige. Sveriges statsskuld är också hälften av vad den var för 20 år sedan.

2. Sverige har fått hög brottslighet ”på grund av decennier av massinvandring” och ”Sverige har nu också det näst högsta antalet våldtäktsanmälningar i hela världen.”

Lögn. "Det är inte sannolikt att utvecklingen av anmälda sexualbrott speglar en faktisk ökning av sexualbrotten" skriver brottsförebyggande rådet i en rapport. Utan menar att det främst handlar om en ändrad attityd vad gäller att anmäla och ändrad lagstiftning.

3. ”Vi kan för närvarande endast erbjuda tält och campingsängar”.

Lögn. Enligt Migrationsverket ändras boendesituationen från dag till dag. När många asylsökande kommer kan de vid tillfällen inkvarteras i idrottshallar och få sova på campingsängar, skriver Dagens Nyheter.

4. ”Ni kommer till slut att skickas tillbaka hem.”

Lögn. Andelen asylsökande som fått uppehållstillstånd är 78,8 procent hittills i år, skriver Dagens Nyheter.

5. ”Halalslakt och att bära nikab och burka på offentliga platser kommer att förbjudas i Sverige.”

Halalslakt är tillåten om djurens bedövas först och det är inte förbjudet att bära nikab eller burka i Sverige. SD kommer inte sitta vid makten den närmsta tiden så det lär inte förändras.