- Foto: TT

Misstänks för mordförsök på tvååring – här är polisens signalement

Utifrån vittnesuppgifter släpper nu polisen ett signalement på den man som på torsdagskvällen knuffade och sparkade en tvåårig pojke vid en busshållplats i Östersund.


Det är varje förälders mardröm! Under torsdagen utsattes en pojke, endast två år gammal, för mordförsök i Östersund.

Det var när familjen skulle ta bussen hem från stationen som en okänd man knuffade tvååringen till marken och riktade sparkar mot honom. Under torsdagskvällen snurrade uppgifter om att mannen skulle haft busschaufförsuniform på sig runt. Men polisen, som nu släpper ett mer detaljerat signalement, vill inte begränsa sig.

– Vi vill inte låsa fast oss vid att han ska vara klädd i någon busschaufförsuniform. Det kan vara lite missvisande, säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen, till Östersundsposten.


Bildkälla: TT

Mannen som misstänks för mordförsök är på fri fot och utifrån vittnen har polisen sammanställt ett signalement.

– Vi får ta omtag på det här i morgon. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan man har fångat in den här mannen. Det är ju ett beteende som går utöver det vanliga, säger Bengt Stadin till ÖP.

Mannen tros vara mellan 30-50 år, omkring 180-185 centimeter lång. Han hade på sig blå byxor, blå jacka och någon form av mörk huvudbonad. Kroppsbyggnaden beskrivs som normal, och mannen kan ha burit glasögon.

Bildkälla: TT

Pojken skadades lindrigt och ska efter omständigheterna må bra.

Polisen vädjar nu till allmänheten om tips. Vet du något? Kontakta 114 14.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.