Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Misstänks för mordförsök på tvååring – här är polisens signalement

- 13/11/2015, 07:38
1 av 3

TT/Google

2 av 3

TT

3 av 3

Google

Utifrån vittnesuppgifter släpper nu polisen ett signalement på den man som på torsdagskvällen knuffade och sparkade en tvåårig pojke vid en busshållplats i Östersund.

Det är varje förälders mardröm! Under torsdagen utsattes en pojke, endast två år gammal, för mordförsök i Östersund.

Det var när familjen skulle ta bussen hem från stationen som en okänd man knuffade tvååringen till marken och riktade sparkar mot honom. Under torsdagskvällen snurrade uppgifter om att mannen skulle haft busschaufförsuniform på sig runt. Men polisen, som nu släpper ett mer detaljerat signalement, vill inte begränsa sig.

– Vi vill inte låsa fast oss vid att han ska vara klädd i någon busschaufförsuniform. Det kan vara lite missvisande, säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen, till Östersundsposten.


Bildkälla: TT

Mannen som misstänks för mordförsök är på fri fot och utifrån vittnen har polisen sammanställt ett signalement.

– Vi får ta omtag på det här i morgon. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan man har fångat in den här mannen. Det är ju ett beteende som går utöver det vanliga, säger Bengt Stadin till ÖP.

Mannen tros vara mellan 30-50 år, omkring 180-185 centimeter lång. Han hade på sig blå byxor, blå jacka och någon form av mörk huvudbonad. Kroppsbyggnaden beskrivs som normal, och mannen kan ha burit glasögon.

Bildkälla: TT

Pojken skadades lindrigt och ska efter omständigheterna må bra.

Polisen vädjar nu till allmänheten om tips. Vet du något? Kontakta 114 14.