Söndag 9 Maj
Stockholm

Migrationsverket: Det finns inga fler boenden för flyktingar

Migrationsverket berättar i dag att de inte längre kan ordna boende till asylsökande i Sverige.
1 av 3
Migrationsverket berättar i dag att de inte längre kan ordna boende till asylsökande i Sverige. Foto: MAJA SUSLIN/TT BILD
Det säger Migrationsverkets operativa chef Mikael Ribbenvik i ett pressmeddelande.
2 av 3
Det säger Migrationsverkets operativa chef Mikael Ribbenvik i ett pressmeddelande. Foto: TT BILD
Det kommer betyda att asylsökande får söka bostad på egen hand.
3 av 3
Det kommer betyda att asylsökande får söka bostad på egen hand. Foto: MAJA SUSLIN/TT Bild

På torsdagen kom beskedet att Migrationsverket inte längre klarar av att ta hand om fler flyktingar. Anledningen – det finns inga fler bostäder.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Migrationsverket gick i dag ut i ett pressmeddelande och meddelade att de inte har platser för fler asylsökande. Det finns helt enkelt inte bostäder eller mottagningar med fler platser.

– Det vi har flaggat för under en längre tid har nu inträffat. Platserna räcker inte till, säger Migrationsverkets operativa chef Mikael Ribbenvik i ett pressmeddelande.

När det kommer till att ordna bostäder så kommer barnfamiljer att prioriteras. Från och med torsdag kommer asylsökande att få börja söka boende på egen hand. Den akuta situationen kommer att drabba ensamstående män hårdast. Om den asylsökande inte kan ordna boende själv så faller ansvaret på Socialtjänsten. Hur många som blir utan en plats att bo är i nuläget oklart.

– Vi kanske skulle behöva köra iväg med tio bussar upp i landet för att avlasta, men jag kan faktiskt inte ge en exakt siffra. Vi får inte hjälp i den takt vi behöver, säger Åsa Lindberg, regionchef för Migrationsverket Syd till Sydsvenskan

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela