Lördag 24 Jul
Stockholm

Så avslöjades att Sverige hotas av terror

Den höjda hotnivån innebär att risken för att någon har avsikt och möjlighet att utföra terrordåd i Sverige är hög.
Den höjda hotnivån innebär att risken för att någon har avsikt och möjlighet att utföra terrordåd i Sverige är hög. Foto: tt bild

Den jagade mannan ska ha haft kontakt med personer i Mellanöstern. Det var det som avslöjade honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nästan alla har nu sett bilden på terrormisstänkte 22-åringen. Han jagas i Sverige och nu skriver Aftonbladet hur hans planer avslöjades.

Mannen har skickat information till Mellanöstern. Hans kommunikation dit följde ett sådant mönster att Europeiska säkerhetstjänsten blev misstänksam och agerade. Hotet mot Sverige avslöjades av säkerhetstjänsten.

Aftonbladet skriver också att 22-åringen är en del av en större grupp som också befinner sig i, eller är på väg till, Sverige.

Men Säkerhetspolisen, Säpo, vill inte bekräfta uppgifterna.

– Tyvärr är jag förhindrad att uttala mig om sådana detaljer. Det är många uppgifter som florerar och jag önskar att jag kunde bekräfta eller dementera. Men då skulle jag bryta mot lagen, eftersom det råder förundersökningssekretess. Jag kan säga att det pågår ett intensivt arbete tillsammans med polisen, säger Sirpa Franzén, presschef vid Säkerhetspolisen, till Aftonbladet.

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela