Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter terrorgripandet i Boliden – polishuset i Skellefteå är avspärrat

- 19/11/2015, 22:40 -
Säpo.
1 av 4

Säpo.

TT

Gripandet skedde i närheten av ett asylboende.
2 av 4

Gripandet skedde i närheten av ett asylboende.

TT/Google

Säkerhetspolisen deltog i en stor polisinsats i Boliden.
3 av 4

Säkerhetspolisen deltog i en stor polisinsats i Boliden.

TT/Google

4 av 4

TT / Faksimil Google Maps

Polishuset i Skellefteå är avspärrat och polisen bekräftar att det har att göra med gripandet av terrormisstänkte 22-åringen.

Under torsdagen greps terrormisstänkte 22-åringen i Boliden i Västerbotten. Samhället Boliden ligger strax utanför Skellefteå.

Efter gripandet rapporterar Aftonbladet att polishuset i Skellefteå har spärrats av. Det är oklart hur länge huset kommer vara avspärrat men polisen bekräftar att det har med gripandet att göra.

Enligt ett vittne Aftonbladet talat med vaktar poliser med k-pistar polishuset.

– Avspärrningarna av polishuset i Skellefteå hänger samman med insatsen i Boliden. Mer än så vill jag inte gå in på, säger Peder Jonsson på Västerbottenpolisen till Aftonbladet.

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.