Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stort polispådrag på biograf efter nervös man med väska

- 21/11/2015, 21:20 -
Bild på biograf i centrala Stockholm.
1 av 3

En biograf i centrala Stockholm utrymdes.

Jurek Holzer/SVD/Scanpix

Bild på polisbil och polis.
2 av 3

Anledningen var en nervös man med en väska.

TT BILD

Jennifer Lawence är en känd skådespelare – bland annat känd från "Hunger Games".
3 av 3

Jennifer Lawrence spelar huvudrollen i "The Hunger Games"-trilogin som skulle spela under kvällen.

SCANPIX

Det pågick ett polispådrag i Stockholm där en biograf utrymdes under lördagen.

Enligt uppgifter pågick stort polispådrag vid Söderhallarna i centrala Stockholm. En biograf, SF Bio, var utrymd och området runt omkring var avspärrat. Källor till TV4 Nyheterna har berättat att cirka 20 poliser stormade in på bion. Anledningen ska ha varit en man som betett sig märkligt. Vid 20:23 berättade TV4 Nyheterna att mannen är under kontroll och att ingen fara utgjorts för allmänheten.

Bland annat var det den nya "Hunger Games"-filmen inne på Filmstaden Söder som skulle starta när evakueringen påbörjades.

– Det verkade som att de tömde väntsalen men inte som att de tömde salongerna där filmer pågick, säger ett vittne till Expressen.

Thomas Runfors, informationschef vid SF Bio, berättar för TT att anledningen till insatsen var på grund av att besökare hade lämnat uppgifter till personalen.

– De berättade att det satt en man inne i en av salongerna. Andra besökare hade reagerat på att han hade en väska i knät och såg nervös ut, säger Thomas Runfors enligt Expressen.

Personalen vid biografen kontaktade Polisen. När polisen kom till platsen valde den att utrymma en del av salongerna.