Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokrat åtalad – hotade att skjuta sin exfru med automatvapen

- 01/12/2015, 19:23 -
Mannen sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.
1 av 3

Mannen sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.

TT Bild

Han åtalas för bland annat olaga hot.
2 av 3

Han åtalas för bland annat olaga hot.

TT Bild

Han ska nämligen ha hotat sin exfru via sms.
3 av 3

Han ska nämligen ha hotat sin exfru via sms.

TT Bild

I sms ska mannen ha hotat sin före detta fru och sagt att han skulle ha tillgång till automatvapen. Han åtalas också för ofredande och försök till misshandel.

Mannen är hemvärnsman och kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna och sitter i en viktig nämnd i Västsverige, skriver GT.

Nu åtalas han för olaga hot, ofredande och försökt till misshandel. Brotten ska ha begåtts mot hans före detta fru. Han ska bland annat hotat henne i sms, och skrivit “Ammunition har jag massor så vi löser detta”. Han ska också ha skrivit när han skulle få tillgång till automatvapen via hemvärnet.

Polisen har utrett om mannen faktiskt skulle kunna få tag på automatvapen. Det visade sig att han just de dagarna han uppgett för sin exfru skulle delta i en övning med hemvärnet, där vapen skulle användas. Hemvärnet fick höra om polisutredningen och bestämde att mannen inte fick vara med under övningen.

– Vi har fattat beslut om att den här mannen är direkt olämplig hos oss just nu. Han är satt i karantän, säger L-G Olsson, förbandschef vid Elfsborgsgruppen inom Försvarsmakten till GT. Han meddelar också att den lokala säkerhetsavdelningen kopplats in.