Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
756
reaktioner idag

Asylsökande lämnar boende efter rädsla för spöken – kan vara folk som jävlas

Flera asylsökande har lämnat ett boende. Anledningen – de är rädda för bland annat spöken på asylboendet. Det går inte att utesluta att någon håller på att försöka skrämma upp de boende dock.

Folk på asylboendet ska ha hört "spöken".

Det kan vara någon som försöker jävlas med de boende.

Eller så är det ljud som man inte är van med.

På ett asylboende i Gränanforsa utanför Alvesta har mer än hälften av de boende lämnat platsen. Anledningar ska vara lampor som tänds och släcks självmant och främmande personer på tomten. Vissa säger att de har upplevt spöken på boendet, rapporterar Kvällsposten.

– Från början trodde vi att det bara var barnsliga berättelser, men nu har vi vuxna också hört ljud och sett saker som att dörrar blivit upplåsta och att någon duschar utan att det är någon där, säger en av de boende till P4 Kronoberg, enligt Kvällsposten.

35 av de 58 boenden har lämnat anläggningen och gick direkt till Migrationsverkets enhet i Alvesta under tisdagsmorgonen. Migrationsverket har dock inga fler platser att erbjuda. Rädslan kan vara att de boende inte är vana vid läten som kan låta i svenska skogar.

– Det är mycket stormar och vindar som gått, det kan nog upplevas som lite skräckinjagande, säger Magnus Petersson, Migrationsverkets enhetschef i Alvesta till Kvällsposten.

Det utesluts inte heller att det kan vara ett "pojkstreck" och att folk med flit försöker skrämma de boende. De som är kvar på asylboendet ska dock vara lugna och inte visa tecken på att vilja lämna boendet, rapporterar Kvällsposten.

Mer:

Här är bilden som visar att vi har råd med fler asylsökande