Folk på asylboendet ska ha hört "spöken".
1 av 3
Folk på asylboendet ska ha hört "spöken". - Foto: YOUTUBE / TT
Det kan vara någon som försöker jävlas med de boende.
2 av 3
Det kan vara någon som försöker jävlas med de boende. - Foto: TT
Eller så är det ljud som man inte är van med.
3 av 3
Eller så är det ljud som man inte är van med. - Foto: TT / TT

Asylsökande lämnar boende efter rädsla för spöken – kan vara folk som jävlas

Flera asylsökande har lämnat ett boende. Anledningen – de är rädda för bland annat spöken på asylboendet. Det går inte att utesluta att någon håller på att försöka skrämma upp de boende dock.


På ett asylboende i Gränanforsa utanför Alvesta har mer än hälften av de boende lämnat platsen. Anledningar ska vara lampor som tänds och släcks självmant och främmande personer på tomten. Vissa säger att de har upplevt spöken på boendet, rapporterar Kvällsposten.

– Från början trodde vi att det bara var barnsliga berättelser, men nu har vi vuxna också hört ljud och sett saker som att dörrar blivit upplåsta och att någon duschar utan att det är någon där, säger en av de boende till P4 Kronoberg, enligt Kvällsposten.

35 av de 58 boenden har lämnat anläggningen och gick direkt till Migrationsverkets enhet i Alvesta under tisdagsmorgonen. Migrationsverket har dock inga fler platser att erbjuda. Rädslan kan vara att de boende inte är vana vid läten som kan låta i svenska skogar.

– Det är mycket stormar och vindar som gått, det kan nog upplevas som lite skräckinjagande, säger Magnus Petersson, Migrationsverkets enhetschef i Alvesta till Kvällsposten.

Det utesluts inte heller att det kan vara ett "pojkstreck" och att folk med flit försöker skrämma de boende. De som är kvar på asylboendet ska dock vara lugna och inte visa tecken på att vilja lämna boendet, rapporterar Kvällsposten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.