Sanna fick en väldigt otrevlig överraskning.
1 av 3
Sanna fick en väldigt otrevlig överraskning. - Foto: Privat/TT Bild
En insekt hade letat sig in i Sannas kycklingsallad, något hon reagerade väldigt starkt på.
2 av 3
En insekt hade letat sig in i Sannas kycklingsallad, något hon reagerade väldigt starkt på. - Foto: Sanna Wahlström
Inte riktigt det man vill hitta i sin mat.
3 av 3
Inte riktigt det man vill hitta i sin mat. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Sanna köpte sallad på McDonald's – det hon hittade i den är vidrigt

Vissa har fått sämre starter på 2016 än andra.


När Sanna Wahlström, 27, i lördags var på väg hem till Norrköping efter att ha varit ute och åkt pulka med sina två barn och sin mamma stannade hon till i Linköping för att äta på McDonald's.

Men efter att ha beställt en kycklingsallad och tagit några få tuggor från den gjorde hon en obehaglig upptäckt.

En liten bit ner i salladen låg nämligen en insekt.

– Jag fick panik och spottade ut allting. Det var jättevidrigt. Jag satt och skakade efteråt och tyckte att det var riktigt obehagligt, säger Sanna Wahlström till Nyheter24.

Insekten – som Sanna gissar är en nattfjäril eller någon slags mal – såg hel ut, berättar hon.

– Den var inte levande, men den var hel. Man såg att den var fjunig, säger hon.

Sanna gick direkt till personalen, visade upp det motbjudande fyndet och sa att hon inte längre ville äta sin sallad. Då erbjöds hon först en ny sallad, och sedan en hamburgare. Men Sannas matlust hade försvunnit. Personen i kassan gick då i stället vidare för att betjäna nästa kund. Sanna blev inte ens erbjuden pengarna tillbaka.

– Helt sjukt att jag skulle behöva begära pengarna tillbaka för en sallad som jag ätit flera tuggor av och som hade en insekt i. Det kändes väldigt nonchalant gjort, säger hon.

McDonalds beklagar man det inträffade. Carina Eriksson är ägare till McDonald’s-restaurangen.

– Det är väldigt beklagligt. Salladen odlas i ett växthus där det finns insekter och där vi inte använder så mycket bekämpningsmedel. Sådant här händer väldigt sällan, men det ska inte hända, säger hon.

Hur säker kan man som kund vara på att man inte får insekter i salladen på McDonald’s?

– Att det här har hänt är väldigt sällsynt, och det är beklagligt. Man ska vara säker som gäst. Vi har högt ställda krav på all vår mat. Men av mänskliga faktorer kan sådant här hända. Vi tar nu detta vidare till leverantören och säkerställer att det inte ska hända igen.

Varför erbjöds inte Sanna pengarna tillbaka när hon inte ville äta något annat?

– Det var en medarbetare som inte hade jobbat så länge hos oss, och inte hade med sig hur vi brukar göra, säger Carina Eriksson på McDonald's.

Under söndagen hörde Carina Eriksson av sig till Sanna och erbjöd henne värdekuponger till restaurangen som plåster på såren. Men de har hon ingen lust att använda. Faktum är att Sanna inte kunnat få ner nästan någonting i magen sedan i lördags.

– Jag kan fortfarande inte äta, säger hon till Nyheter24.

Sanna skrev ett inlägg på McDonald's Facebooksida som har uppmärksammats mycket.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.