Nyheter24 har fått in många berättelser.
Nyheter24 har fått in många berättelser. - Foto: TT / Nyheter24

Här är berättelserna: sexövergreppen som tjejer utsätts för varje dag

En tjej blev filmad av sin pojkvän när hon sov, en annan blev tvingad att ge en okänd man en avsugning och en tredje blev antastad på bion. Det är många som har något att berätta.


Efter övergreppen i Köln under nyår hände någonting. Allt fler rapporter om sextrakasserier och ofredanden mot kvinnor kom upp till ytan. Övergrepp fick ännu mer uppmärksamhet när det avslöjades att polisen mörkat övergrepp som skett i Stockholm under gratisfestivalen We are Sthlm 2015.

Nyheter24 har kommit i kontakt med flera unga kvinnor, främst genom Facebook, och det var många som ville dela med sig om övergrepp som drabbat dem. Här är några berättelser om vad som drabbar kvinnor:

Sofia blev antastad när hon var ute och dansade:

"Han kom upp bakom mig och dansade nära, när jag bad honom att gå så gick han ännu närmare. När jag fräste till tog han sin ena hand och tryckte in den mellan mina ben bakifrån."

Saras pojkvän tvingade henne till sex:

"Det gällde framför allt oralsex. Han tvingade mig till det varenda gång och oftast bröt jag ihop under det och började gråta hysteriskt men då blev han arg på mig och började skrika på mig och tvingande mig att börja om från början eftersom han hade 'tappat lusten' så nu fick jag göra om det och han lät mig inte vara förrän det var 'klart' så att säga."


Bildkälla: TT

Emma blev utsatt av en okänd man:

"Jag var bara 12 år då jag blev utsatt av en okänd man som köpte ut cigg till mig. Han lurade in mig i en dunge och 'tvingade' mig till bland annat oralsex"

Gärningsmannen blev inte fälld.

"Jag har inte fått någon upprättelse för detta. Mannen i fråga bor i samma stad som jag gör. Varje gång jag går ut så följer en rädsla efter. Jag kan springa på honom var som helst. De gångerna som jag råkat göra det så har han hånflinat/hånskrattat mot mig och förnedrat mig något så fruktansvärt.."

Sofie blev antastad av en man när hon var på bio:

"Lagom till den första utmanande scenen känner jag en hand på mitt insida lår. Jag fryser till is, blir rädd men kommer inte för mig att göra något åt saken. Jag sitter där i säkert 2 minuter med hans äckliga hand på mitt lår utan att göra något. Till slut kommer jag tillbaka till verkligheten, tar argt bort hans hand från mitt lår och frågar vad fan han håller på med. Mannen ställer sig då upp och lämnar biosalongen."


Bildkälla: TT

Ellen blev smygfotad och våldtagen av sin egen pojkvän:

"Det var av en ren slump jag gick in i hans telefon en dag när jag låg hemma och hade det tråkigt. Det var då jag såg det.

Först några kort på min rumpa, jag har på mig mina björn borg-boxertrosor som är uppdragna över höfterna så man 'ska se mer av rumpan', man ser tydligt hur jag ligger och sover. Sen lite fler kort på min rumpa i andra vinklar. Sen kom filmen..

Det var två filmer men jag tittade bara på en ... orkade inte mer. När jag playade filmen såg man hur han ligger bakom mig i 'skeden'-position och knullar mig bokstavligt talat bakifrån...

Jag ligger framför och ser helt livlös ut. Munnen öppen och dreglar o bara guppar med i hans rörelser. Jag kommer aldrig få ur den bilden ur huvudet. Det var även massa kort på min vagina och kort på hans kuk i mig. Visste inte vad jag skulle göra. Jag blev så chockad."

Kim slutade sitt jobb på grund av sexuella trakasserier:

"2014 jobbade jag i en resturang och hade två chefer som var trevliga, en var alldeles för trevlig. Han gick in i mig 'på misstag' och pratade om att han hade ryggont och ville att jag skulle massera honom, och efteråt han mig. Jag fick panik och pratade med hans son som var där istället, jag lekte att jag aldrig hörde det han sa och samma vecka sa jag upp mig."

Hon har ännu en berättelse:

"Tidigare har jag haft busschaufförer som har frågat efter nummer när man varit den enda i bussen trots att man har visat att 'Nej jag är inte intresserad' så fortsatte han."

Fotnot: Flera namn är fingerade.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!