Kylan ligger kvar i nästa vecka. :(
1 av 3
Kylan ligger kvar i nästa vecka. :( - Foto: TT Bild
Det kommer att fortsätta att vara kallt.
2 av 3
Det kommer att fortsätta att vara kallt. - Foto: TT Bild
Brrr.... kallt! Eller?
3 av 3
Brrr.... kallt! Eller? - Foto: TT

Den som drömt om varmare väder får fortsätta drömma – kylan ligger kvar

Fryser du? Då är det här tyvärr inte särskilt roliga nyheter. Kylan kommer ligga kvar.


Det har varit ruskigt kallt i större delar av Sverige under starten av 2016. Nu kanske du har hoppats att kylan ska minska lite? Tyvärr så verkar det inte så.

Det kommer att fortsätta vara kallt i hela Skandinavien. Inte förrän på fredag eller lördag under nästa vecka kan det bli mildare väder.

När det mildare vädret drar in i slutet av veckan är anledningen ett kraftigt lågtryck över Atlanten som är på väg in över Island och de brittiska öarna.

– Det innebär att det blir ett sydvästligt vindfält över Skandinavien, medan ett högtryck håller sig över Ryssland. Åtminstone i Norge blir det mildare, men det ser ut som att det också kommer att dominera i Sverige, säger Solbjörg Apeland på väderinstitutet Storm till Expressen.

Trösten skulle kunna vara att vädret i alla fall är fint med vintersol i långa perioder under dagen. I morgon förväntas liknande solstrålar, förutom i större delen av Norrland där moln och snöväder väntas, enligt Expressen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Fryser du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar och kor på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Vid ett tillfälle blev två grisar slagna med en bräda och upprepade gånger fick djur otillräcklig bedövning.