Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5050
reaktioner idag

Polisen fick två hundralappar på posten – anledningen är fantastisk

Det är aldrig för sent att ångra sig.

När polisen Erik Åkerlund skulle hämta posten hittade han ett kuvert från någon som antagligen känt lite ånger.

Inuti låg ett brev – och fikapengar. Två hundralappar.

Så nu blir det fika för Erik och hans kollegor i Botkyrka!

När Erik Åkerlund, lokalpolisområdeschef för Botkyrka i Stockholm, skulle hämta posten hittade han ett kuvert utan någon avsändare.

– De brukar man ju vara lite försiktig med, säger Erik Åkerlund till Nyheter24.

Men när han öppnade kuvertet blev han överraskad. Inuti låg nämligen ett skrivet brev – och fikapengar. Två hundralappar.

"Bättre sent än aldrig. Ha det bra. Betalning för en spottloska på fönstret på en av era bilar. Köp något gott till fikat eller så", kunde Erik Åkerlund läsa i brevet.

– Det är väl någon som har fått dåligt samvete över att ha spottat på en polisbil vid något tillfälle, säger Erik Åkerlund.

Han berättar att poliser ibland råkar ut för liknande saker. Det kan handla om punkterade däck eller att någon kastar ägg eller spottar på polisbilar.

– Det kan kännas väldigt frustrerande om man till exempel varit ute på ett fall av misshandel eller värre i ett hem, och kommer tillbaka och ser att någon gjort så mot polisbilen.

Under ett ledningsgruppsmöte passade Erik Åkerlund därför på att läsa upp brevet för alla gruppchefer i Botkyrka.

– Alla kände igen just den här typen av händelser. Så det värmde verkligen. Vi tyckte också att det var roligt, säger han.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Jag ska stämma av med juristerna först för säkerhets skull, men annars tror jag att pengarna kan användas för det som brevskrivaren tänkt sig.

Här är Erik Åkerlunds tweet:


Mer:

Nu tar svenska begreppet fika över hela världen