En anonym polis berättar om problemen runt Stockholms innerstad.
1 av 3
En anonym polis berättar om problemen runt Stockholms innerstad. - Foto: TT
Inrikesminister Anders Ygeman har pratat med Marocko om unga killar och deras beteende.
2 av 3
Inrikesminister Anders Ygeman har pratat med Marocko om unga killar och deras beteende. - Foto: tt bild
Flera poliser ska ha sagt upp sig på grund av arbetsbördan.
3 av 3
Flera poliser ska ha sagt upp sig på grund av arbetsbördan. - Foto: TT

Polisen: "Vi kan inte göra vårt jobb längre"

En polis i Stockholm har gått ut och pratat om att det inte går att göra sitt jobb. Anledningen ska vara kriminella unga män, främst från Marocko.


En anonym polis som pratat med SVT Nyheter berättar att unga, främst marockanska, män har varit ett stort problem för poliskåren i Stockholm.

Han fortsätter och berättar att killarna snor saker, misshandlar ordningsvakter, tar tjejer mellan benen och sedan örfilar dessa när de säger i från.

– Jag skulle aldrig släppa iväg mina barn till T-centralen. Det skulle ingen polis göra, säger polisen till SVT Nyheter.

Flera poliser berättar att det pågått i omkring ett år. Situationen upprepas och samma killar tas in för att sedan släppas ut. Allt fler poliser har sagt upp sig på grund av den hårda arbetsbördan.

Frågan är minerad mark. Men under fredagen kom besked att Marocko för politiska diskussioner med inrikesminister Anders Ygeman om problemet och för att skapa lösningar.

Beräkningar gör gällande att hundratals unga män från Marocko och andra länder i Nordafrika finns i Sverige just nu, skriver SVT Nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!