Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Universitet hotat – håller stängt i morgon

- 24/01/2016, 22:04 -

Svenska Dagbladet

Ett hot har kommit in via appen Jodel.

Örebro universitet kommer att hålla stängt under måndagen.

Ett skriftligt hot har kommit in via appen Jodel. Det är i samråd med polis som man bestämt att hålla stängt.

– Jag kan bekräfta att det kommit in någon typ av hot, men jag kommer inte att utveckla vad det bestod i. Jag har talat med universitetets säkerhetsansvarige och rektor. De har beslutat att hålla stängt i morgon, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen till NA.

– Det kom via den här mobilappen Jodel och vi uppmärksammades på det. Under kvällen har rektor Jens Schollin fattat beslut om att all verksamhet kommer att vara inställd under måndagen, säger Erik Nilsson, säkerhetschef på Örebro universitet till NA och fortsätter:

– Det framgick att om man är student eller anställd vid universitetet och kommer till området under måndagen så kan man råka väldigt illa ut.

På sin hemsida skriver Örebro universitet:

"Ett hot har riktats mot Örebro universitet på appen Jodel. Vi kan inte riskera säkerheten för våra studenter, medarbetare och besökare. Därför har vi i samråd med polisen beslutat att stänga universitetet under måndag 25 januari. Detta gäller alla våra tre campus, campus Örebro, campus USÖ samt campus Grythyttan."

Enligt NA ska hotet sett ut så här:

"Det här är ett hot! Om ni vill överleva. Gå inte till ubi på måndag. Jag kommer göra vissa av er illa och väldigt olyckliga!"