På tisdagen firade Leith sin första födelsedag på 21 år utan Lavin.
1 av 3
På tisdagen firade Leith sin första födelsedag på 21 år utan Lavin. - Foto: Leith Eskandar
Något som har känts jobbigt menar han.
2 av 3
Något som har känts jobbigt menar han. - Foto: Leith Eskandar
Men överraskningsfesten som hans familj och vänner ordnade gjorde det hela lite bättre med tanke på omständigheterna.
3 av 3
Men överraskningsfesten som hans familj och vänner ordnade gjorde det hela lite bättre med tanke på omständigheterna. - Foto: Leith Eskandar

Firar första födelsedagen utan Lavin – här är broderns fina hyllning

På tisdagen var det första gången på många år som Leith firade födelsedagen utan sin bror som dog i skolattacken i Trollhättan.


Det har nu gått cirka tre månader sedan den brutala skolattacken i Trollhättan där tre personer dog och två skadades. En av de som föll offer för svärdmannen var Lavin Eskandar och många har berörts av hans öde.

Och nu på tisdagen firade hans storebror, Leith Eskandar, sin första födelsedag på 21 år utan honom. Vilket han uppmärksammar på sin Facebook.

– Jag har mått dåligt hela dagen, det har varit jobbigt, säger han till Nyheter24.

Födelsedagen fick dock en positiv vändning när han överraskades med en fest, berättar han.

– Det blev en vändning, det finns vänner och familj som är där för mig, jag är inte ensam.

Leith trodde att det bara var han, flickvännen och två kompisar som skulle äta på restaurangen O'Learys. Men när han kom dit så visade det sig att även hans familj och vänner var där – de hade bokat upp hela stället.

– De spelade min brors musik och hade bilder på honom över hela restaurangen.

Bildkälla: Leith Eskandar

Även om högtider som födelsedagar kan kännas lite mer så är vardagen fortfarande jobbigt menar Leith – han och Lavin gjorde allt möjligt tillsammans. Och sorgen är lika stor nu som den var när Lavin gick bort.

– Det som har vuxit är saknaden, den växer sig större för varje dag.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.