Fredag 17 Sep
Stockholm

Möte om ensamkommande flyktingar spårade ur: "De kommer våldta våra barn"

Mötet om asylboendet spårade ur. Polis fick tillkallas.
1 av 3
Mötet om asylboendet spårade ur. Polis fick tillkallas. Foto: TT Nyhetsbyrån
Över 500 upprörda människor kom dig. Runt 250 av dem fick inte ens plats i lokalen. Flera bröt sig in i skolan.
2 av 3
Över 500 upprörda människor kom dig. Runt 250 av dem fick inte ens plats i lokalen. Flera bröt sig in i skolan. Foto: TT
Enligt kommunen var tanken aldrig att placera okända barn i asylboendet, utan väl fungerande ensamkommande som kommunen haft att göra med sedan länge.
3 av 3
Enligt kommunen var tanken aldrig att placera okända barn i asylboendet, utan väl fungerande ensamkommande som kommunen haft att göra med sedan länge. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

I går kväll skulle Haninge kommun hålla ett informationsmöte om ett nytt asylboende för 32 ensamkommande flyktingar i Vendelsö. Men det hela slutade inte som kommunen tänkt sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Över 500 upprörda människor kom dit. Runt 250 av dem fick inte ens plats i lokalen – flera bröt sig in i skolan.

”De kommer våldta våra barn”, ”de säljer knark och begår brott” och ”vem tar ansvar när den förste dör”, ska folk ha skrikit, skriver Dagens Nyheter.

– Ja, det var verkligt otrevligt, säger Maria Porshage, avdelningschef för barn och unga på socialförvaltningen i Haninge, till tidningen.

Man ringde till polisen som fick komma och lugna ner situationen. Enligt Maria Porshage var tanken aldrig att placera okända barn i asylboendet, utan väl fungerande ensamkommande som kommunen haft att göra med sedan länge.

– Efteråt var det också många som kom fram och sa att de skämdes för sina grannar och att de gärna vill hjälpa till. Men deras röster hördes tyvärr inte, säger Maria Porhage till DN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela