Jonatan jobbar för organisationen LoveNepal. En organisation som gör allt för att rädda nepalesiska flickor från sexhandeln i Indien.
1 av 7
Jonatan jobbar för organisationen LoveNepal. En organisation som gör allt för att rädda nepalesiska flickor från sexhandeln i Indien. - Foto: LoveNepal
Det är ett kämpigt arbete säger han. Men tanken på att ge flickorna frihet och hopp gör att Jonatan och alla andra som arbetar i organisationen inte ger upp.
2 av 7
Det är ett kämpigt arbete säger han. Men tanken på att ge flickorna frihet och hopp gör att Jonatan och alla andra som arbetar i organisationen inte ger upp. - Foto: LoveNepal
Det var hans pappa som startade LoveNepal när han fick se ett kort på tre flickor, vilka var sexslavar, som berörde honom djupt.
3 av 7
Det var hans pappa som startade LoveNepal när han fick se ett kort på tre flickor, vilka var sexslavar, som berörde honom djupt. - Foto: LoveNepal
Hon är en av 600 barn som LoveNepal har lyckats frita.
4 av 7
Hon är en av 600 barn som LoveNepal har lyckats frita. - Foto: LoveNepal
Jonatan var på plats förra månaden. Då, under januari, lyckades de frigöra 10 flickor.
5 av 7
Jonatan var på plats förra månaden. Då, under januari, lyckades de frigöra 10 flickor. - Foto: LoveNepal
Han beskriver bordellområdena som mörka platser där mänskliga rättigheter inte finns.
6 av 7
Han beskriver bordellområdena som mörka platser där mänskliga rättigheter inte finns. - Foto: LoveNepal
Flickorna lever i vidriga förhållanden och våldtas i celler med 1,40 meter i takhöjd. Bara för att de ska känna sig riktigt förtryckta.
7 av 7
Flickorna lever i vidriga förhållanden och våldtas i celler med 1,40 meter i takhöjd. Bara för att de ska känna sig riktigt förtryckta. - Foto: LoveNepal

Svenske Jonatan ägnar sitt liv åt att rädda flickor som säljs som sexslavar

På bordeller i Indien behandlas flickor i lågstadieåldern som sexleksaker, de torteras och våldtas. LoveNepal är en välgörenhetsorganisation som arbetar för att rädda flickorna.


LoveNepal

Här kan du läsa mer om organisationen eller ta reda på vad du kan göra: Facebooksida, hemsida och Instagram.

– Det är en av de mörkaste platserna på jorden, säger Jonatan Alfven till Nyheter24.

Jonatan, 23, syftar på bordellerna i Indien där flickor, som många är i lågstadieåldern, säljs som sexslavar och blir våldtagna 25 till 30 gånger per dag. De är flickor som inte är värda något i andras ögon och som bara ses som kroppar att tjäna pengar på.

– En bordell kan dra in 300 000 kronor per år på en flicka.

Jonatan vet om det här för att han jobbar för organisationen LoveNepal som räddar nepalesiska flickor från den mörka sexhandeln, en organisation som även Expressen har uppmärksammat. Det var hans pappa Mikael som startade organisationen för sex år sedan efter att hans vän visat ett kort på tre flickor i sju till nioårsåldern. Mikael fick veta att de var sexslavar.

– Det var många tankar den natten som gjorde att vi startade upp ett barnhem för utsatta flickor i Nepal, det blev startskottet för hela organisationen.

Säljs av sina föräldrar

Flickorna som hamnar på bordellerna tillhör en folkgrupp som är föraktade i samhället. För att få ihop pengar säljer föräldrarna sina döttrar. Eller så kidnappas och drogas flickorna av hallickar – folkgruppen står utanför lagarna menar Jonatan.

– Du kan inte ens sitta och äta en lunch eller middag med någon från den här folkgruppen, men det är okej våldta en sådan här flicka bara man tvättar sig sen tänker de.

Flickorna hamnar först på gränsbordellerna där de bryts ned fysiskt och psykiskt så mycket som möjligt.

– När de sen kommer till de stora bordellerna inser de att det är där de kommer att leva och dö.

Bor på platser utan mänskliga rättigheter

Jonatan som har besökt bordellområdena beskriver de som platser där mänskliga rättigheter inte finns, bordellerna är som fängelsehålor. I ett bordellområde han besökte nyligen fanns det 10 000 flickor och de flesta var underåriga. Han var på en av bordellerna och låtsades vara kund.

– Jag kan inte beskriva med ord hur det ser ut, det är som en tortyrkammare, rått och vidrigt. Folk ligger och sitter ned och väntar på att bli utpekade, säger han och fortsätter:

– I cellerna där de våldtas är det 1,40 meter i takhöjd så att de här flickorna verkligen ska känna sig förtryckta.

Bildkälla: Jonatan Alfven

På bordellen träffade han en flicka som han pratade med, tanken var att de skulle rädda henne. Men bordellägaren fick reda på det och hon såldes vidare till en annan bordell.

– Jag kanske aldrig mer få se henne igen.

Om man inte säljs in sexhandeln i så föds man in i den. På bordellerna bor bebisar som växer upp med att höra skriken och se på när deras mammor våldtas. På så sätt vet de vad som väntar dem. Den enda utvägen är att man får HIV eller blir räddad av organisationer som LoveNepal.

– Genom åren har vi kunnat rädda cirka 600 flickor.

Så räddas flickorna

Räddningsaktionerna ser olika ut. Man kan köpa ut flickorna, men de gör de helst inte för då hamnar pengarna hos bordellen. Ett annat sätt är att komma i kontakt med föräldrarna och få dem att gå till polisen som då gör razzia mot bordellen. Men det finns ett problem menar Jonatan.

– Så fort man får höra att polisen är på väg gömmer man barnen i små lådor i väggarna.

Vanligtvis brukar de gå in själva på bordellerna för att smuggla ut flickorna. Då springer de ut med så många som möjligt. Trots att man sätter liv på spel, både deras egna och barnens.

– Förra måndagen lyckades vi rädda cirka 10 flickor vilket är en ganska bra siffra.

Flickorna som räddas hamnar på organisationens barnhem. Men hem kan de inte återvända, för där är ingen av flickorna välkomna igen.

Politiker blundar för jätteindustrin

Jonatan säger att sexhandeln är en jätteindustri som bara blir värre och värre. Om man bara ser till antalet nepalesiska flickorna under 16 år är de cirka 200 000, endast 1 procent räddas. Politiker blundar för det och polisen gör inget självmant trots att det är förbjudet med bordeller i Indien. Allt handlar om korruption och pengar.

– Hur kan man låta det här fortgå? Man förstår inte hur något går ihop.

Jobbet är väldigt kämpigt säger Jonatan. Förra månaden sov han knappt då han mådde dåligt över det han sett. Men det finns en drivkraft och allt är inte bara mörker.

– Att få se de här flickorna bli fria och få se dem tro lite på framtiden gör att vi orkar fortsätta.

Vill du veta hur du kan hjälpa eller läsa mer om Jonatan och LoveNepals arbete? Besök deras Facebooksida och hemsida

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.