- Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

SOS Alarm till skottskadad man: Var inte uppkäftig

Han lyckades larma SOS Alarm på egen hand, men bemöttes minst sagt inte okej.


"Svara på mina frågor annars lägger jag på" säger larmoperatören på SOS Alarm till en svårt skottskadad 28-åring som vrider sig av smärtor. Trots att mannen ser sin egen tarm sticka ut ur kroppen får han höra att han är uppkäftig, skriver Skånska Dagbladet.

Skjutningen inträffade i Hästveda norr om Hässleholm i början av juli förra sommaren. Region Skånes pressjour beskrev inledningsvis mannens tillstånd som livshotande.

I samband med att en 42-årig man nu åtalas för mordförsök, framkommer det i förundersökningen att det inspelade samtalet med SOS Alarm inte riktigt låter som ett larmsamtal bör låta.

Den skjutne mannen berättar under svåra smärtor hur han ser en bit av sin egen tarm sticka ut utanför kroppen. Men när larmoperatören får svårt att höra vad den skjutne mannen säger hotar denne med att lägga på luren – om frågorna som ställs inte får ett ordentligt svar.

SOS Alarm har utrett fallet, berättar SOS Alarms Ronald Krantz som är regionchef Syd.

– Jag kan inte exakt gå in på vad som gick fel, men vi kan konstatera att det gått snett i bemötandet, säger han till TT och fortsätter:

Operatören jobbar kvar hos oss. Jag vill inte gå in i vilken roll, men både jag och övriga kollegor och chefer tar det här väldigt allvarligt.

/
SOS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.