Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

15-årig flicka spårlöst försvunnen – har du sett henne?

15-åriga flickan, som försvann från Svängsta norr om Karlshamn under onsdagskvällen, har hittats välbehållen
1 av 1

15-åriga flickan, som försvann från Svängsta norr om Karlshamn under onsdagskvällen, har hittats välbehållen

TT BILD

Nyheter | 11/02/2016 10:38

UPPDATERAD. En 15-årig flicka sågs senast på onsdagkvällen. Nu söker Missing people efter henne, och polisen har gått ut med ett larm.

Den 15-åriga flickan sågs senast på onsdag kväll, den 10 februari, i Svängsta norr om Karlshamn, skriver P4 Blekinge.

Hon var vid försvinnandet klädd i mörka jeans, svart skidjacka, vit tröja och vita converseskor. Hon kan också ha haft med sig en stor svart bag, enligt Missing People.

– Vi misstänker inget brott, men vi letar fortfarande efter henne, säger Kurt-Erik Gunnarsson, inre befäl på polisen i Blekinge, till Nyheter24.

Varför misstänker ni inget brott?

– Vi har fått fram vissa uppgifterna i undersökningen som visar det, säger han.

Bildkälla: Google maps

Hon har långt blont hår, är 170 cm lång och väger cirka 55 kilo.

– Vi har tät kontakt med polisen och vi får se om det blir aktuellt med ett sök under dagen, säger Jennifer Johansson, administrativ chef på Missing People i Blekinge till Nyheter24.

Polisen har gått ut med ett så kallat allmänt larm. Det innebär att alla poliser som är ute i tjänst vet om hur flickan ser ur och att hon är borta.

– Just nu jobbar vi med att följa upp de tips och iakttagelser vi får in. Missing People är engagerade på så sätt att de sprider information, men de kommer inte att göra några sök i nuläget eftersom vi inte har någon specifik plats att söka på, säger förundersökningsledare Richard Lindberg, till P4 Blekinge.

UPPDATERING: Senare på eftermiddagen hittades flickan.