Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Siri tröttnade på tafsande i badhusen – nu ska hon agera "tafsvakt"

Siri Bernhardsson vill vara på plats i badhuset för att stoppa tafsandet.
1 av 3

Siri Bernhardsson vill vara på plats i badhuset för att stoppa tafsandet.

TT / Privat

Hon har startat initiativet "Tafsvakten" på Facebook.
2 av 3

Hon har startat initiativet "Tafsvakten" på Facebook.

Privat

Siri Bernhardsson.
3 av 3

Siri Bernhardsson.

Privat

Nyheter | 12/02/2016 11:35

Den senaste tidens övergrepp mot kvinnor blev för mycket för Siri Bernhardsson. Nu vill hon hjälpa till på plats i badhusen.

Den senaste tidens rapporter om sexuella övergrepp mot kvinnor gjorde att Siri Bernhardsson fick nog. Hon har tidigare samlat in pengar till kvinnojourer i Kalmar men nu kände hon att hon behövde gör något mer konkret.

– Jag har pratat med många i min närhet som inte vill gå till badhuset för att de är rädda att bli utsatta, både kvinnor och barnfamiljer, berättar Bernhardsson för Nyheter24.

Nu har hon startat initiativet "Tafsvakten" på Facebook och på lördag kommer hon och några tjejer till att besöka badhuset i Kalmar. De kommer att finnas på plats och hålla ett öga på besökarna vilket förhoppningsvis ska göra att fler känner sig trygga på badhuset. Dessutom ska den som känner sig otrygg kunna snacka med dem.

– Vi är några extra par ögon som bevakar stället. Jag och två, tre tjejer till kommer att gå dit. De har kontaktat mig efter att jag startade sidan, säger hon.

Bernhardsson berättar att de till och med fått donationer för att kunna betala inträdet till badhuset. Hon hoppas att initiativet kan kan leda till att fler känner sig trygga på badhuset och kanske vågar gå och bada igen.

Hon på pekar att det inte speciellt handlar om badhuset i Kalmar, utan hon vill helt enkelt göra en insats för tryggheten.

Susanne Gryfelt är enhetschef på äventyrsbadet i Kalmar och enligt henne är det inte okej för allmänheten att gå in och agera vakt.

– Att agera vakt och att ta över den rollen är inte okej, säger Gryfelt till Nyheter24.

Men Bernhardsson är välkommen att vara på plats i badhuset och Gryfelt har inget emot själva idéen.

– Initiativet att vilja hjälpa unga flickor tycker jag är bra.

Behövs det en tafsvakt?