Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
47
reaktioner idag

Lågpristaxin Uber lanseras i ännu en svensk stad

Nu blir det fritt fram för Uber-förare även i Sveriges tredje största stad när lågpristaxin lanseras i Malmö.

Hittills är det bara personer i Stockholm och Göteborg som har k​unnat använda Uber.

Men nu kommer även folk i Malmö att ha möjlighet att använda den omdiskuterade taxitjänsten.

Lanseringen sker i morgon och då är det standardtjänsten Uber X det handlar om – inte Uber Pop som har fått mycket kritik, bland annat för att den tillåter olicenserade förare.

Att man ska komma att lansera Uber Pop även i Malmö är något som företaget tillbakavisar.

Hittills är det bara personer i Stockholm och Göteborg som har kunnat använda Uber. Men nu kommer även folk i Malmö att ha möjlighet att använda den omdiskuterade taxitjänsten, skriver Sydsvenskan.

Lanseringen sker i morgon onsdag. Då är det standardtjänsten Uber X det handlar om – inte Uber Pop som har fått mycket kritik, bland annat för att den tillåter olicenserade förare. Det har också visat sig att flera Uber Pop-förare inte betalar skatt, något som Sveriges Radio har rapporterat om.

Att man ska komma att lansera Uber Pop även i Malmö är något som företaget tillbakavisar.

– Uber Pop är en testprodukt vi har och det finns inga planer att lansera den i Malmö. Det är inte aktuellt i nuläget, säger Alok Alström, Sverigechef på Uber, till tidningen.

Hur många som kommer att köra Uber i Malmö i början kan företaget inte svara på, men man ska i alla fall ha haft kontakt med "ett stort antal förare", skriver Sydsvenskan.

Brukar du åka med Uber?

Mer:

Här brister det för mannen – attackerar chauffören