1 av 4
- Foto: svt
Gw sågar polisen råd.
2 av 4
Gw sågar polisen råd.
Det är de som borde vara ute snarare än att kvinnor borde vara inne.
3 av 4
Det är de som borde vara ute snarare än att kvinnor borde vara inne. - Foto: TT Bild
Heja GW!
4 av 4
Heja GW! - Foto: TT Bild

GW Persson sågar polisens råd: Bättre om polisen håller sig ute än kvinnor inne

GW Persson tycker att polisen är ute och cyklar när de rekommenderar kvinnor att inte gå ut själva i mörkret i Östersund.


Under de senaste dagarna har det rapporterats om flera fall av våldtäktsförsök och misshandel mot kvinnor i Östersund. Polisen gick därför ut och sa att kvinnor inte borde gå ut själva i mörkret.

Deras så kallade rekommendation har lett till en hel del kritik från alla möjliga håll och kanter, återigen ska kvinnor anpassa sig och inte andra. En som är kritisk är allas vår Leif Gw Persson.

– Det är en ovanligt korkad rekommendation, säger han i ”Veckans brott”.

Han menar att det snarare vore bättre om polisen istället ”höll sig ute” än kvinnor ute.

Polisen själva har försvarat sin rekommendation med att de inte vill att fler kvinnor ska bli utsatta – men enligt GW så borde polisen inte lägga ansvaret på offer.

– Det går någon lös, men det går alltid någon lös. Det vore idealt för polisen om alla höll sig inomhus och för säkerhets skull bakom inbrottssäkra dörrar och larm, men det är inte det samhället vi ska leva i.

Så helt enkelt borde polisen öka sin närvaro på platserna där överfallen inträffat.

– Det vore kanske rekommendabelt om polisen höll sig ute. Jag inbillar mig att det här måste ha hänt på ganska bestämda platser, säger han i SVT-programmet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Leif GW Persson?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.