Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

GW Persson sågar polisens råd: Bättre om polisen håller sig ute än kvinnor inne

1 av 4

svt

Gw sågar polisen råd.
2 av 4

Gw sågar polisen råd.

Det är de som borde vara ute snarare än att kvinnor borde vara inne.
3 av 4

Det är de som borde vara ute snarare än att kvinnor borde vara inne.

TT Bild

Heja GW!
4 av 4

Heja GW!

TT Bild

Nyheter | 09/03/2016 10:42

GW Persson tycker att polisen är ute och cyklar när de rekommenderar kvinnor att inte gå ut själva i mörkret i Östersund.

Under de senaste dagarna har det rapporterats om flera fall av våldtäktsförsök och misshandel mot kvinnor i Östersund. Polisen gick därför ut och sa att kvinnor inte borde gå ut själva i mörkret.

Deras så kallade rekommendation har lett till en hel del kritik från alla möjliga håll och kanter, återigen ska kvinnor anpassa sig och inte andra. En som är kritisk är allas vår Leif Gw Persson.

– Det är en ovanligt korkad rekommendation, säger han i ”Veckans brott”.

Han menar att det snarare vore bättre om polisen istället ”höll sig ute” än kvinnor ute.

Polisen själva har försvarat sin rekommendation med att de inte vill att fler kvinnor ska bli utsatta – men enligt GW så borde polisen inte lägga ansvaret på offer.

– Det går någon lös, men det går alltid någon lös. Det vore idealt för polisen om alla höll sig inomhus och för säkerhets skull bakom inbrottssäkra dörrar och larm, men det är inte det samhället vi ska leva i.

Så helt enkelt borde polisen öka sin närvaro på platserna där överfallen inträffat.

– Det vore kanske rekommendabelt om polisen höll sig ute. Jag inbillar mig att det här måste ha hänt på ganska bestämda platser, säger han i SVT-programmet.

Håller du med Leif GW Persson?