Onsdag 23 Jun
Stockholm

Efter skolmorden i Trollhättan – enskild polis stoppade mobb från att storma skolan

Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober. Den hemska gärningen gjorde att många anhöriga blev upprörda.
1 av 4
Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober. Den hemska gärningen gjorde att många anhöriga blev upprörda. Foto: TT Nyhetsbyrån
Anhöriga samlades vid skolan Kronan och folk försökte rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.
2 av 4
Anhöriga samlades vid skolan Kronan och folk försökte rusa förbi avspärrningarna och in i skolan. Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT
Anton Lundin Pettersson går runt i skolkorridorerna.
3 av 4
Anton Lundin Pettersson går runt i skolkorridorerna. Foto: TT Nyhetsbyrån
Polisen lyckades lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar från enskilda poliser som gjorts.
4 av 4
Polisen lyckades lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar från enskilda poliser som gjorts. Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT

På grund av alla arga människor utanför skolan var polisen oroliga för att tappa kontrollen. Som tur var ryckte en områdespolis in – och lyckades få mobben att inte storma skolan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober, och sköts sedan till döds av polisen. Den hemska gärningen gjorde att många människor blev upprörda. Anhöriga samlades vid skolan Kronan och vissa försökte då rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.

Polisen var även rädd för att kriminella personer skulle organisera sig för att storma skolan i syfte att komma åt gärningsmannen. Men detta förhindrades – av en polis, skriver Dagens Nyheter.

Polisen lyckades nämligen lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar som gjorts från enskilda poliser.

Men en del kritik kommer också fram i avrapporteringarna. Bland annat skulle polisen inte berättat om dödsfall för medierna innan de först pratat med anhöriga på sjukhuset, skriver DN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela