Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober. Den hemska gärningen gjorde att många anhöriga blev upprörda.
1 av 4
Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober. Den hemska gärningen gjorde att många anhöriga blev upprörda. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Anhöriga samlades vid skolan Kronan och folk försökte rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.
2 av 4
Anhöriga samlades vid skolan Kronan och folk försökte rusa förbi avspärrningarna och in i skolan. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT
Anton Lundin Pettersson går runt i skolkorridorerna.
3 av 4
Anton Lundin Pettersson går runt i skolkorridorerna. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Polisen lyckades lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar från enskilda poliser som gjorts.
4 av 4
Polisen lyckades lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar från enskilda poliser som gjorts. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT

Efter skolmorden i Trollhättan – enskild polis stoppade mobb från att storma skolan

På grund av alla arga människor utanför skolan var polisen oroliga för att tappa kontrollen. Som tur var ryckte en områdespolis in – och lyckades få mobben att inte storma skolan.


Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober, och sköts sedan till döds av polisen. Den hemska gärningen gjorde att många människor blev upprörda. Anhöriga samlades vid skolan Kronan och vissa försökte då rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.

Polisen var även rädd för att kriminella personer skulle organisera sig för att storma skolan i syfte att komma åt gärningsmannen. Men detta förhindrades – av en polis, skriver Dagens Nyheter.

Polisen lyckades nämligen lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar som gjorts från enskilda poliser.

Men en del kritik kommer också fram i avrapporteringarna. Bland annat skulle polisen inte berättat om dödsfall för medierna innan de först pratat med anhöriga på sjukhuset, skriver DN.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

1 timme sedan
Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.