Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
193
reaktioner idag

Efter skolmorden i Trollhättan – enskild polis stoppade mobb från att storma skolan

På grund av alla arga människor utanför skolan var polisen oroliga för att tappa kontrollen. Som tur var ryckte en områdespolis in – och lyckades få mobben att inte storma skolan.

Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober. Den hemska gärningen gjorde att många anhöriga blev upprörda.

Anhöriga samlades vid skolan Kronan och folk försökte rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.

Anton Lundin Pettersson går runt i skolkorridorerna.

Polisen lyckades lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar från enskilda poliser som gjorts.

Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober, och sköts sedan till döds av polisen. Den hemska gärningen gjorde att många människor blev upprörda. Anhöriga samlades vid skolan Kronan och vissa försökte då rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.

Polisen var även rädd för att kriminella personer skulle organisera sig för att storma skolan i syfte att komma åt gärningsmannen. Men detta förhindrades – av en polis, skriver Dagens Nyheter.

Polisen lyckades nämligen lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar som gjorts från enskilda poliser.

Men en del kritik kommer också fram i avrapporteringarna. Bland annat skulle polisen inte berättat om dödsfall för medierna innan de först pratat med anhöriga på sjukhuset, skriver DN.

Mer:

Anton Lundin Pettersson skonade kvinnor och barn