Stockholm

Efter skolmorden i Trollhättan – enskild polis stoppade mobb från att storma skolan

Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober. Den hemska gärningen gjorde att många anhöriga blev upprörda.
1 av 4
Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober. Den hemska gärningen gjorde att många anhöriga blev upprörda. Foto: TT Nyhetsbyrån
Anhöriga samlades vid skolan Kronan och folk försökte rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.
2 av 4
Anhöriga samlades vid skolan Kronan och folk försökte rusa förbi avspärrningarna och in i skolan. Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT
Anton Lundin Pettersson går runt i skolkorridorerna.
3 av 4
Anton Lundin Pettersson går runt i skolkorridorerna. Foto: TT Nyhetsbyrån
Polisen lyckades lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar från enskilda poliser som gjorts.
4 av 4
Polisen lyckades lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar från enskilda poliser som gjorts. Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT

På grund av alla arga människor utanför skolan var polisen oroliga för att tappa kontrollen. Som tur var ryckte en områdespolis in – och lyckades få mobben att inte storma skolan.


Läs mer

Anton Lundin Pettersson högg ihjäl tre personer under skolmorden i Trollhättan i oktober, och sköts sedan till döds av polisen. Den hemska gärningen gjorde att många människor blev upprörda. Anhöriga samlades vid skolan Kronan och vissa försökte då rusa förbi avspärrningarna och in i skolan.

Polisen var även rädd för att kriminella personer skulle organisera sig för att storma skolan i syfte att komma åt gärningsmannen. Men detta förhindrades – av en polis, skriver Dagens Nyheter.

Polisen lyckades nämligen lugna ner människorna utanför skolan, något som beskrivs som en avgörande insats i de avrapporteringar som gjorts från enskilda poliser.

Men en del kritik kommer också fram i avrapporteringarna. Bland annat skulle polisen inte berättat om dödsfall för medierna innan de först pratat med anhöriga på sjukhuset, skriver DN.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.