Det är inte alls lika många som kommer till asylboendena längre.
1 av 3
Det är inte alls lika många som kommer till asylboendena längre. - Foto: TT
Den nya migrationspolitiken verkar ha gjort att antalet som söker asyl i Sverige minskat kraftigt.
2 av 3
Den nya migrationspolitiken verkar ha gjort att antalet som söker asyl i Sverige minskat kraftigt. - Foto: TT
Migrationsverket väntar sig att 70 000 till 140 000 personer ska söka asyl i Sverige i år. Om trenden fortsätter kommer det inte alls att bli så många.
3 av 3
Migrationsverket väntar sig att 70 000 till 140 000 personer ska söka asyl i Sverige i år. Om trenden fortsätter kommer det inte alls att bli så många. - Foto: TT

Allt färre kommer till Sverige – lägsta antalet asylsökande på 15 år

Antalet personer som söker asyl i Sverige har minskat kraftigt. Hittills i år är antalet som sökt asyl här det lägsta på 15 år.


I slutet av 2015 kom det rekordmånga flyktingar till Sverige. Många sökte asyl och tillslut gjorde regeringen en helomvändning i flyktingpolitiken. Sverige kunde inte längre ha samma politik sades det.

Det verkar som det fungerat mer än väl. Svenska Dagbladet skriver att antalet personer som sökt asyl i Sverige hittills i år är det lägst på 15 år. I oktober och november förra året var en av fyra asylsökningar i Europa gjorda i Sverige.

Det är betydligt fler än vad som sker nu, bara några månader senare. Under januari i år var endast en av tjugo asylsökningar i Europa gjorda i Sverige, och den siffran väntas sjunka, skriver Svenska Dagbladet.

Om det fortsätter så här kommer Migrationsverkets prognos för hur många som söker asyl i Sverige under året vara kraftigt överskattad. Myndigheten räknade med 70 000 till 140 000 asylsökande 2016, men det verkar alltså bli lägre än så om inget förändras, skriver Svenska Dagbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!