Pontus, pappa
Pontus blev pappa till Melanie när han var 14 år - Foto: Privat

Pontus är Sveriges yngsta pappa: "Ändå ganska coolt"

Han var bara 14 år när han blev pappa, nu berättar han om sitt liv.


För snart två år sedan fick Pontus, då 14, och Fanny, då 16, veta att Fanny var gravid. Det kom som en stor chock för både Pontus och hans familj, men Fanny var övertygad om att behålla barnet och inom en vecka hade Pontus bestämt sig.

– Jag gick runt i skolan och tänkte på att jag bara är 14 år och ska bli pappa. Jag var rädd för hur mina föräldrar skulle svara på det, de visste ju ingenting, säger Pontus.

Nu är Melanie snart 11 månader och fastän Pontus och Fanny fortfarande är tillsammans, bor de på olika håll. Pontus i Bollnäs och Fanny i Stockholm.

– Jag åker dit över helger och lov. Nu var det sportlov i en hel vecka, och påsklovet kommer snart. När Fanny kommer hit är hon är i typ en månad.

I höst börjar Fanny gymnasiet och då börjar Melanie på dagis. Pontus börjar också gymnasiet i höst, men blir kvar i Bollnäs till årskurs två.

Hur känns det att ha en bebis på distans?

– Det är tråkigt och jobbigt, för man är rädd att missa så mycket – som när hon ska gå för första gången.


Bildkälla: Privat

Pontus var rädd för att missa förlossningen. På torsdagen ringde Fanny och berättade att hon hade värkar. Pontus åkte då till Stockholm på kvällen och vid fyra-tiden på natten till fredagen föddes Melanie.

Hur känns det att bära titeln som Sveriges yngsta pappa?

– Det känns ändå ganska coolt.

Sveriges Radio var först att rapportera om Pontus.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.