Tisdag 27 Sep
Stockholm

Martin Melin: "Polisen går inte runt och slår folk på käften helt oprovocerat"

Martin Melin skriver en debattartikel om oprovocerat polisvåld.
1 av 2
Martin Melin skriver en debattartikel om oprovocerat polisvåld. Foto: TT
Martin Melin har arbetat som polis i 25 år.
2 av 2
Martin Melin har arbetat som polis i 25 år. Foto: Christine Olsson

Polisen Martin Melin skriver i dag en debattartikel på Expressen där han ger svar på tal till personer som säger att polisen utför oprovocerad våld mot oskyldiga.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Varje år anmäls hundratals poliser i Sverige för oprovocerat våld mot oskyldiga personer. Polisen Martin Melin, även känd som vinnare av Robinson, skriver i dag en debattartikel på Expressen där han menar att poliser inte går runt och slår folk på käften helt oprovocerat.

– Poliser går inte oprovocerat fram och skriker ”blattejävel” i örat på en person. Det händer bara inte. Inte oprovocerat, skriver han.

Martin menar att polisen inte bara har rätt att använda våld, utan också skyldighet så länge de är försvarliga. Han har arbetat som polis i 25 år och även han har tagit i för hårt vissa gånger – jobbat i gråzonen, som han säger. Han menar att polisen inte kan backa, för det finns ingen annan att ringa när allmänheten är i fara.

Han menar att poliser reagerar som vem som helst på provokationer. Personer som kallar dem för fascist och mördare, som spottar på en och hånar ens arbete, det är dessa personer som får polisen att ibland ta i lite extra.

– Det kan vara världens bästa polis, som timmarna innan har lyft ut ett dött barn ur en kraschad bil, kanske fått hålla om en mamma som är i affekt, försökt förklara, trösta, hjälpa. Som kanske timmarna innan har fått byta ut en blodig polisskjorta, se sig i spegeln, kanske till och med har gråtit.

Martin menar inte att polisvåld ska accepteras, utan att man ska tänka efter innan för allt är inte alltid som det ser ut.

– Vi poliser är inte perfekta, vi gör också fel, men vi gör vårt allra bästa. Vi finns till för alla och jag vågar påstå att vi är världens bästa poliskår, skriver Martin Melin på Expressen.


Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Schackstjärnan Carlsen: Niemann fuskar

Publicerades: 2 timmar sedan

Rekordblött på Kanarieöarna

Publicerades: 2 timmar sedan

Fem döda i huskollaps i Nairobi

Publicerades: 2 timmar sedan

Högt pris på corgihundar efter drottningens död

Publicerades: 3 timmar sedan

Studie i värmebölja förvånade – viktras en risk

Publicerades: 3 timmar sedan

Polis påkörd vid fordonskontroll

Publicerades: 3 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.